Veselīgie rīsu miltu mafini bez piena un olām, piemēroti arī vegāniem. Ogļhidrātiem bagāti un īsts enerģijas lādiņš no rīta otrajās brokastīs.
Bija kārdinājums pamēģināt kaut ko jaunu no cita veida miltiem. Standartā praktiski visus saldos gatavoju no samaltām pilngraudu auzu pārslām, te nu būs kaut kas jauns no rīsu miltiem! 🙂 Laba uzkodiņa otrajās brokastīs!
.
…
.
Sastāvdaļas:
200 g rīsu milti
100 g pilngraudu auzu pārslas
1 ar pusi ēd.karote cepamais pulveris
2 ēd.k.linsēklas
45 g kokosa skaidiņas
100 g banāns
270 g mandeļu piens
20 g medus
Pagatavošana:
Auzu pārslas samaļ dzirnaviņās (vai sablenderē), visas sausās sastāvdaļas samaisa. Sablenderē panānu kopā ar medu un mandeļu pienu. Jauam visu kopā un maisām, līdz izveidojusies viendabīga masa. Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 180 grādiem, pildām masu silikona formiņās un cepam 25-30 minūtes.
Pildām formiņās tā, lai vienā formiņā būtu ap 70 gramiem, tas neapēdīsies ne pa daudz, ne pa maz.
Viens neizcepts mafins sver apmēram 70 grami, kas nozīmē 145 kcal, OB-3,08, OH-25,4 un TK-3.9