Vegāns Ziemassvētku kekss būs īsts pārsteigums visiem, kuri līdz šim cepa standarta keksus! Ziemassvētki jau teju klāt, un tāpēc pēdējās dienās cenšos izmēģināt aizvien jaunas receptes, lai būtu varianti, ko svētku vakarā likt galdā. Pavisam vienkāršs, bet garšīgs Ziemassvētku kekss!
Sastāvdaļas:
4 glāzes auzu pārslu milti (vai samaltas auzu pārslas)
1 glāze rīsu milti
1,5 glāze eko kaņepju proteīns Hemppy
1/2 glāze brūnais cukurs – ja garšo ļoti salds, var likt arī vairāk
2 ēd.k. ar kaudzīti soda
2 ēd. k. ar kaudzīti cepamais pulveris
1 glāze svaigas dzērvenes
3 ēd.k. agaves sīrups
1,5 glāze eko rozīnes (ja ņemsiet parastās, tad skatāties, lai sastāvā nebūtu sēra dioksīds)
4 un vairāk glāzes ūdens
Pagatavošanas gaita:
Samaļam auzu pārslas kafijas dzirnaviņās (ja izmantosim tieši pārslas, nevis jau gatavus miltus), piejaucam rīsu miltus un kaņepju proteīnu – sajaucam kopā, tad pievienojam soda, cepamo pulveri cukuru un vēlreiz visu samaisām. Lejam klāt ūdeni un vienmērīgi maisām, rakstu tieši 4 glāzes, bet tas ir aptuvenais daudzums. Samaisām tā, lai brīvi maisītos un atstājam uz 10 min “uzbriest” – redzēsiet, ka pēc šīm 10 min tā masa būs jau knapi apmaisāma, līdz ar to – ja tā ir, tad lejam vēl nedaudz ūdeni klāt un jaucam iekšā rozīnes, tad agaves sīrupu un pašās beigās – dzērvenes – tā, lai nesaspiestu tās.
Uzsildām cepeškrāsni uz 200 grādiem, lejam taisnstūrveida formā kūkas masu (es lēju uz cepamā papīra, jo tas dod garantiju, ka nekas nepiedegs un liekam cepties kūku. Pēc kādām 10-15 minūtēm nogriežam temperatūru uz 170 grādiem un turpinām cept. Kad gatavas – ņemam ārā un ļaujam kūkai atdzist un tikai pēc tam ņemam aiz cepamamā papīra maliņām un izceļam ārā no formas. Griežam kvadrātveida gabaliņos un baudām! Priecīgus Ziemassvētkus! 🙂