Veselīgā riekstu-rozīņu maize

vegana-maizeVeselīgā riekstu-rozīņu maize būs veselīga alternatīva parastai maizei. Šīs maizes pagatavošanā netiek izmantoti baltie kviešu milti. Maize tika pagatavota spontāni – no mājās pieejamām sastāvdaļām ar cerību, ka izdosies. Izdevās gan! 🙂 Un tāpēc dalos ar recepti.

Sastāvdaļas:

100 g turku zirņu milti

300 g auzu pārslu milti

300 ml auzu piens

2 ēd.k. cepamais pulveris

1 tējk.sāls

100 g rozīnes

70 g indijas rieksti

70 g zemesrierkstu sviests

2 ēd.k. ābolu etiķis

1 ēd.k. vaniļas ekstrakts

1 vegānā ola (jeb linsēklu maisījums)

Pagatavošana:

Auzu pārslas samaļam miltos un sajaucam ar turku zirņu miltiem, pievienojam cepamo pulveri, sāli, rozīnes un riekstus. Atsevišķā traukā lejam auzu pienu, pievienojam ābolu etiķi, vaniļas ekstraktu un 1 linsēklu maisījumu (kas būs alternatīva olai) – samaisām un pievienojam zemesriekstu sviestu. Pēc tam visu sajaucam vienā traukā, lai izveidotos mīklai līdzīga masa, no kuras varam izveidot maizes klaipiņu.

Uzsildām cepeškrāsni uz 180 grādiem, liekam izveidoto maizes klaipiņu uz cepamā papīra un cepam aptuveni 35 minūtes. Garozai jābt viegli brūnai. Un -vegānā maize gatava! Ņemam ārā no cepeškrāns un atdzesējam, pēc tam griežam šķēlēs un ēdam nost.

Garoza sanāk kraukšķīgi garšīga! 🙂

Uzturvērtība 100 gramos:

263 kcal, OB-8.8 g, OH-34 g, TK-10 g

! Ja jums mājās ir speciālā maizes cepšanas forma, droši varat izmantot to. Man tādas mājās nav, tāpēc es klaipu izveidoju ar rokām. 🙂

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.