Raw sniega bumbiņas jeb Rafaello

Raw sniega bumbiņas jeb Rafaello-pagatavotas no kokosriekstu skaidiņām un tikai uz augu bāzes, bez baltā cukura un figūrai draudzīgas!

Svētki lēniem soļiem tuvojas, tāpēc jāsāk domāt par svinīgām cienīgām ēdienreizēm, uzkodām, saldajiem. No šī raw jeb svaigēdāju Rafaello domāju neatteiksies neviens un novērtēs ar plus zīmi. Viegli un vienkārši pagatavojamas.

Nepieciešamās sastāvdaļas (sanāks 16 sniega bumbiņas):

100 g kokosriekstu skaidiņas (+aptuveni 20 g apviļāšanai)

60 g kokosriekstu piena cietā daļa

30 g saldais dabīgas izcelsmes sīrups, piemēram, rīsu sīrups, dateļu (bet tad bumbiņas sanāks smilšu krāsā) vai arī tie, kuri uzturā lieto medu – derēs arī tas

16 gab. mandeles (tieši tik, cik bumbiņas)

Pagatavošanas gaita:

Kokosriekstu piena bundžiņai jānostāvas ledusskapī kāda 1 h vai ilgāk, lai to attaisot mēs skaidri varētu saprast, kura ir kokosriekstu piena cietā daļa. Tā tad mums būs arī vajadzīga. Mandeles aplejam ar vārošu ūdeni un atstājam uz kādu 1 h ievilkties, lai pēc tam tās būtu viegli nomizot jeb atdalīt no miziņas.

Kokosriekstu skaidiņas, sīrupu un kokosriekstu piena cieto daļu sablenderējam – liekam food procesorā, līdz visas sastāvdaļas ir sajaukušās. Izklājam uz dēlīša cepamo papīru un ņemam pa ēdamkarotei kokosriekstu masu un viļājam pa rokām, līdz izveidojam nelielu bumbiņu – pa vidu bumbiņai ieliekam jau iepriekš nomizotu 1 mandeli. Bumbiņai vajadzētu būt tik lielai, lai aptver visu mandeli. Bumbiņas struktūra sākumā būs tāda sulīga, bet vēlāk – pēc paturēšanas ledusskapī, tā sacietēs. Kad izveidota bumbiņa, noliekam to maliņā. Tādā veidā sagatavojam visas 16 bumbiņas. Tad uz dēlīša – vai cepamā papīra izkaisām kokosriekstu skaidiņas un katru bumbiņu tajās apviļājam, liekam uz šķīvja. Kad visas bumbiņas apviļātas, liekam ledusskapī un gaidām, kad sacietēs. Būtībā – kāda stunda, divas. Ledusskapī varam uzglabāt droši vairākas dienas. Bumbiņas var arī sasaldēt un pasniegt kā garnējumu uz saldējuma. Ir dažādi varianti, lieciet lietā savu izdomu! Lai labi garšo!

Un, protams, uzturvērtība:

1 bumbiņa sver aptuveni – 12 grami un tas nozīmē kalorijas: 70 kcal, OB – 0.8 g, OH – 3.3 g, TK – 5.8 g

 

 

Comments 2

  1. Līva
    26/11/2017

    Sveika! Ja nav food processor-blenderis der?

    1. Sintija Katkeviča
      26/11/2017

      Sveika! Ja labi un smalki sablenderē un ir jaudīgs, tad protams! 🙂

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.