Ziemassvētku burkānu mafini

Ziemassvētku burkānu mafini – recepte, gatavojoties jaunajam tievēšanas projektam! Šos mafinus var cept arī vienā lielā kūkas formā un sagriezt gabaliņos – būs Ziemassvētku kekss, tomēr man labāk patika sapildīt mafinu formiņas – labāk nokontrolēt, cik būtu prātīgi apēst 🙂

Nepieciešamās sastāvdaļas (8 mafini):

130 g auzu milti vai auzu pārslas, kuras var samalt

120 g svaigs burkāns

1 gab. banāns

100 ml sojas piens (vai arī cits augu piens)

25 g dateles

šķipsniņa sāls

50 g rozīnes

1 ēd.k.olīveļļa

1 tējk.soda

1/3 tējk. muskatrieksts (malts)

1/3 tējk. krustnagliņas (maltas)

1/2 tējk.kanēlis

Pagatavošanas gaita:

Uzsildām cepeškrāsni uz 180 grādiem un kamēr tā sildās tikmēr samaļam auzu pārslu miltus kafijas dzirnaviņās. Ja ir jau gatavi milti – ļoti labi, tad šo etapu var izlaist! Pievienojam miltiem visas garšvielas un pārējās sausās sastāvdaļas un samaisām. Sarīvējam burkānu un liekam klāt miltiem, tāpat kā rozīnes. Banānu, sojas pienu un dateles liekam atsevišķā traukā un sablendējam. Sablendēto masu lejam klāt miltiem. Visu sajaucam un samaisām un pildām mafinu formiņās. Man sanāca 8 gab. kopā. Liekam uzsildītā cepeškrāsnī un cepam aptuveni 20 minūtes. Ļoti ātra un garda recepte, ja viesi jau zvana pie durvīm! 🙂

!Garšvielām šajā receptē ir ļoti liela nozīme, jo tas aromāts, ko tās sniedz ienest mājās patiešām siltu un jauku, smaržīgu Ziemassvētku noskaņu!

Visas sastāvdaļas var reizināt ar 2, ja ir vēlme pagatavot uzreiz vairāk, proti, 16 mafinus vai arī lielāku Ziemassvētku keksu.

Uzturvērtība 1 mafinam:

1 gab.= 136 kcal, OB-3 g, OH -20 g , TK – 2.6 g