Raw šokolādes kūka

20150523_003523Tev ir svētki, bet Tava “ticība” neļaus galdā likt “beigtu” ēdienu, kas draugiem liks justies sagurušiem un piebāztiem? Tu taču vēlies, lai pasēdēšana ir enerģijas un prieka pilna! Šoreiz padalīšos ar svētku kūkas recepti – dzimšanas dienas taču nav iedomājamas bez kūkas.

.

RAW kūka – moderna un gudra pieeja saldumiem veselīga dzīvesveida piekritējiem.

.

Svaigā šokolādes kūka

Sastāvdaļas:

Pamatnei:

200g mandeļu

250g dateļu bez kauliņiem

500g zemeņu

Šokolādes masai:

500g indijas rieksti

1 banāns

125g kokosriekstu eļļa

200g agaves sīrups

250g svaigi spiesta apelsīnu sula

40g kvalitatīvs kakao pulveris

1 tējkarote rīvēta apelsīnu miziņa

Ņēmu kūkas formu 24 cm diametrā. Izgriezu cepampapīru apļa formā un ieklāju to kūkas formas pamatnē.

Sablendē mandeles ar datelēm līdz izveidojas viendabīga, nedaudz lipīga masa. Šo masu vienmērīgi izklāj pa formas pamatni.

!!Esi uzmanīgs ar blendēšanu – nepārvērtē sava blendera/virtuves kombaiņa spējas, skaties līdzi – nepārkarsē motoru, ja nepieciešams, blendē piegājienos, starplaikos ļaujot motoram atdzist!!

Šokolādes masu gatavo sablenderējot visas nepieciešamās sastāvdaļas viendabīgā masā.

Uz pamatnes uzklāj pāris ēdamkarotes šokolādes masas, noklāj visu ar lielos gabalos sagrieztām zemenēm (bet tā nu ir paša izvēle griezt vai negriezt zemenes), pārklāj zemenes ar atlikušo šokolādes masu un izlīdzini.

Kūku liec ledusskapī uz 5h, kad kūka sacietējusi, dekorē to ar zemenēm, pirms pasniegšanas uz 10 min to vari ielikt saldētavā, bet tā nav obligāta prasība.

Lai lieliski, svaigi un supergardi svētki! Uz veselību!!

P.S. Tu būsi patīkami pārsteigts cik maz laika prasa kūkas pagatavošana, sākumā vairāk laika paņems produktu iegāde, bet varu pačukstēt, ka Gemosā ir teju viss nepieciešamais un pie tam par patīkamām cenām.

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.