Griķu miltu mafini ar žāvētiem augļiem

Griķu miltu mafini ar žāvētiem augļiem – veselīgs našķis ikdienai! Papildināts ar žāvētiem augļiem garšos lieliski!

Šķiedrvielām, minerālvielām un arī vitamīniem bagāta uzkoda vai brokastis ilgstošai sāta sajūtai.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

125 g griķu milti (var vienkārši kafijas dzirnaviņās sasmalcināt griķus)

125 g kukurūzas putraimi (kukurūzas milti)

125 g Smalkais muslis – ar ogām, var izmantot arī vienkārši auzu pārslas (sasmalcinātas) vai auzu miltus

½ tēj.k soda

½ tējk. Cepamais pulveris

1 gab.banāns

2 ēd.k. Ābolu etiķis

340 ml sojas piens

3 ēd.k. Kļavu sīrups (vai medus, ja to lietojam uzturā)

80 g žāvētās plūmes (bet var arī citus žāvētos augļus)

Pagatavošanas gaita:

Sākumā sajaucam visas sausās sastāvdaļas. Ja griķi un auzas nav miltos, tad tie jāsukā jāsamaļ kafijas dzirnaviiņās. Saspaidam banānu kopā ar etiķi, kļavu sīrupu un lejam klāt pienu. Es šo visu kopā sablenderēju ar rokas blenderi, jo banāns nebija tik nogatavojies, lai varētu to viegli samīcīt ar dakšiņu. Savienojam mitrās un sausās sastāvdaļas un iejaucam vēl iekšā sīki sagrieztos gabaliņos žāvētas plūmes. Taču var izmantot jebkurus žāvētos augļus – dzērvenes, aprikozes vai citus, kas ir jau iegādātie vai kuri kārojas. Uzturvērtība žāvētajiem augļiem ļoti līdzīga, tāpēc tas neko nemainīs.

Kad visa masa pagatavota, uzkarsējam cepeškrāsni uz 180 grādiem un lejam masu (vai ievietojam ar karoti) mafinu formiņās. Es izmantoju dažādas mafinu formas – zaķīši, taurenīši un arī standarta formiņas , taču diezgan līdzvērtīgi ar iepildīto daudzumu, un man kopā sanāca 17 gab. 1 gatavs mafins svērs ap 60 gramiem. Cepam 180 grādos apmēram 20-25 min.

Uzturvērtība 1 gatavam mafinam (jeb 60 gramiem):

120 kcal, OB – 3.9 g, OH – 24 g, TK – 1.4 g

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.