Mājās gatavots jeb paštaisīts muslis

Mājās gatavots jeb paštaisīts muslis. Ideāls variants brokastīm, ko var pagatavot brīvdienās un ēst darba dienu rītos. No visa minētā daudzuma būs 16 porcijas – tātad, pietiks vismaz 2 nedēļām. Fantastisks laika ietaupījums, vai ne? 🙂

Nepieciešamās sastāvdaļas muslim:

50 g čia sēkliņas/ 50 g linsēklas (vai nu/vai nu)
300 g auzu pārslas
100 g kokosriekstu skaidiņas
100 g rozīnes
100 g dateles (sasmalcinātas)
50 g saulespuķu sēkliņas
50 g sezama sēkliņas
50 g ķirbju (var arī kaņepju) proteīns

Pagatavošanas gaita:

Auzu pārslas, saulespuķu sēkliņas un sezama sēkliņas uzgrauzdē uz pannas līdz tās iegūst zeltaini brūnu krāsu. Ja nepieciešams pašā sākumā var uzpilināt dažas piles kokosriekstu eļļu (vai citu, neitralāku eļļu), bet nav obligāti,

jo no saulespuķēm tāpat sāks izdalīties eļļa. Apgrauzdē un ļauj atdzist. Tad sajauc kopā ar pārējām sastāvdaļām (datelēm jābūt

 

 

smalki sagrieztām) un uzglabā aizvākotā stikla burkā vēsā vietā. Pietiks 16 reizēm (kopā sanāk 800 g muslis)!

Kā lietot?

1.variants No rīta aplejot ar augu pienu, piegriežot klāt banānu.

2.variants Uz nakti apliet ar augu pienu un no rīta ēst kā “overnight oats” variantu, piegriežot klāt ābolu/bumbieri.

3.variants No rīta sajaucot ar sojas jogurtu (un droši var bezpiedevu, jo muslī saldums būs gan no datelēm, gan rozīnēm).

4.variants No rīta kopā ar svaigiem augļiem – apelsīnu, kivi, banānu u.c.

5.variants Kā piedevu jeb “topingu” desertam vai “nicecream” (saldējumam).

Uzturvērtība:

Kalorijas 1 porcijā – 50 g  –  212.5 kcal, OB – 6.6, OH – 26.4, TK – 10.2

 

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.