Cik ilgu laiku paņem gatavošana 28 dienu notievēšanas maratonā?
Uzreiz teikšu tā, ka viss ir vienkārši un visas receptes ir iespējams pagatavot pat tad, ja ir laika deficīts.
Kas paņem vislielāku laiku? Tātad, pirmkārt, pākšaugi- zirņi, pupiņas. Tos sākumā uz nakti nepieciešams iemērkt ūdeni un nākamajā dienā uzlikt vārīties aptuveni uz stundu.
Būtībā tas laiku nepaņem, tikai tik, cik uzlikt vārīties un pēc tam noskalot. Vēl vienkāršāk ir iegādāties jau gatavus pākšaugus, tikai tad tie obligāi jānoskalo, jo, diemžēl, gatavie var tomēr pūst vēderu. Vel nianse pagatavojot pākšaugus – ja vāri pati, tad obligāti pēc vārīšanas tos noskalo. Tas arī palīdzēs samazinā meteorismu jeb gāzes veidošanos vēderā.
Otrkārt, graudaugi – tie paņem laiku tikai tik, cik ielikt katlā un uzvārīt – rīsi, griķi – tie vārās visi vienādi apmēram 15 – 20 min. Kamēr tie vārās, sagriez salātus vai pagatavo to, kas nāk klāt tās dienas receptē.
Trešā lieta, kas patērēs visvairāk laiku (te ir runa tiešām par ne pārāk lielu laiku 15- 30 min, turklāt, Tu gatavo divām dienām uz priekšu!) būs pankūku, mafinu, cepumu pagatavošana.
Un pārējais viss vienkārši – tik, cik sagriezt, sablendēt un tml.
Atceries, ka vienā dienā Tu patērē mazliet laiku, bet otrā ietaupi, jo gatavo 2 dienam uz priekšu!
Ja rodas vēl kādi jautājumi, droši raksti!
Jaunajam projektam vari pieteikties te: 28dienas.lv/28-dienu-dieta/