Avokado – sojas proteīna tarte

Avokado-sojas proteīna tarte jeb kūka, kura garšos ikvienam un arī sportisti to var ēst ar īstu baudu, jo sastāvā ir arī daudz olbaltumvielas- no sojas proteīna pulvera.

Pagatavošana nav īpaši sarežģīta – ja ir vēlme iepriecināt ar šādu tarti ciemiņus, tad ieteicams pagatavot dažas stundas pirms pasniegšanas vai arī iepriekšējā dienā (jo to paredzēts sasaldēt).

Nepieciešamās sastāvdaļas tartes pamatnei:

100 g valrieksti

100 g auzu pārslas (es šoreiz ņēmu ātri vārāmās)

100 g mīkstas dateles (šoreiz ņēmu Juicy Dates, Rimi)

50 g kokosriekstu eļļa (organic)

Pildījums jeb virskārta:

2 gatavi avokado

sula no 2 laimiem

50 g kļavu sīrups (vai arī jebkurš cits saldais sīrups, rīsu sīrups, dateļu sīrups utt.)

šķipsniņa sāls

70 g dateles

200 ml sojas piens (jāņem saldinātais, es šoreiz ņēmu Alpro sweeteden, bet ne vaniļas, var arī to)

50 g sojas proteīns (organic, es izmantoju Supergarden)

Pagatavošanas gaita:

Visas tartes pamatnes sastāvdaļas liekam iekšā food procesorā un smalcinām, līdz izveidojas viendabīga masa, pēc tam šo masu izkārtojam kūkas formā (man bija diametrā 24 cm pamatne). Pamatne sanāks ne pārak bieza, bet pietiekama. Ieilikam saldētavā, kamēr gatavojam virskārtu.

Sākumā sablenderējam avokado ar laimu, kļavu sīrupu, datelēm un šķipsninu sāls. Pievienojam sojas pienu un turpināt procesēt (vislabāk izmantot, protams, food procesoru) un tad lēnām beram iekšā sojas proteīna pulveri – es beru iekšā no augšas – visa masa turpina procesēties un lēnām birdinot pievienoju proteīnu, līdz kamēr izbērti visi noteikti 50 grami – būtu jāizveidojas tādai pabiezai masai. Ja šķiet, ka masa ir par biezu, var piespiest vēl nedaudz laima sulu klāt. Ja šķiet, ka masa nav pietiekami salda, var pielikt vēl nedaudz kļavu sīrupu – tā teikt, nedaudz variēt ar proporcijām, bet man gan sanāca ideāli.

Kad masa gatava, ņemam ārā pamatni no saldētavas, uzsmērējam virsū izveidoto masu un liekam atpakaļ saldētavā. Dekorējam ar piparmētru lapiņām.

! Avokado – sojas proteīna tartei var pārbērt arī jebkādas ogas, piemēram, mellenes, avenes, tad tā būs gan vizuāli pievilcīgāka, gan būs sulīgums. Pirms pasniegšanas (sagriešanas) vajadzētu kūku atlaidināt kādas 30 min aptuveni istabas temperatūrā vai arī stundu ledusskapī. Labu apetīti!

Uzturvērtība:

Viens gabaliņš  šīs brīnišķīgās avokado kūkas sver ap 80-100 gramiem, uzturvērtība 100 gramos sanāk šādi:

100 g – 288 kcal, OB – 7.4 g, OH – 25.3 g, TK – 18.7 g

No izveidotās tartes var sagriezt aptuveni 10-12 gabaliņus!

 

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.