Raw rulete ar kokosriekstu – ķiršu krēmu

Raw rulete ar kokosriekstu – ķiršu krēmu. Neparasta svaigēdāju rulete, kas garšo pat pārāk saldi, bet sastāvā nav cukurs. Kā tā?

Jā, jo saldumu ruletei piešķir tikai un vienīgi dateles!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Pamats:

50 g valrieksti

200 g dateles

40 g auzu pārslas

30 g linsēklas

Pildījums:

150 g kokosriekstu skaidiņas (visgardākās ir I love eco, tādas sulīgas ļoti)

vaniļas esence – 1 tējk., var iztikt ar vaniļas cukuru – 1 tējk., bet tikai gadījumā, ja nevar dabūt esenci, jo principā šo recepti pozicionēju kā sugar free recepti

150-200 ml auzu piens (var arī sojas, rīsu)

100 g dateles

200-300 g ķirši (bez kauliņiem, es ņēmu saldētos un pirms lietošanas ļāvu atlaisties istabas temperatūrā)

Pagatavošanas gaita:

Vispirms food procesorā (vai jaudīgā blenderī) sasmalcinām auzu pārslas un linsēklas, tad pievienojam valriekstus un nobeigumā dateles – visas uzreiz likt iekšā nevajag, lai vieglāk viss sablenderējas un izveidojas viena masa.

Tad uz dēlīti (vajadzīgs tāds palielāks dēlītis) izklājam cepamo papīru un uz tā klājam virsū izveidoto masu. Lēnām, nesteidzoties mēģinam pieplacināt klāt cepamajam papīram. Tad ņemam palīgā mīklas rulli, nogriežam vēl vienu daļu cepamā papīra un uzliekam tagad virsū masai. Un tad ar mīklas rulli mēģinam izrullēt plānu to masu – tas būs ļoti vienkārsi patiesībā un cepamais papīrs mīklas rullim vajadzīgs tādēļ, lai masa neliptu klāt rullim. Masu rullējam tādu, lai sanāk diezgan paplāna, ik pa laikam no sāniem noņemot nost “lieko” masu un pielikot klāt tur, kur ir kāds “robs”. Gala rezultātā jāizveido taisnstūrveida forma, maliņas pielabojot ar nazi – nogriežot liekās maliņas.

Tagad ķeramies klāt pildījuma gatavošanai. Sākumā gatavosim kokosrieksta krēmu – liekam food procesorā kokosriekstu skaidiņas, atstājot kādus 20 g tikai dekorācijai nobeigumā. Tad pievienojam klāt vaniļas esenci un blenderējam,  lēnām pielejot klāt auzu pienu. Es to pienu varu savam food procesoram pieliet no augšas, neapstādinot blenderēšanas procesu, bet tas nav tik būtiski. Var apstādināt blenderi un tad pieliet klāt. Masai jābūt pabiezai un tādai, lai varam uzklāt virsū ruletes pamatam. To tad arī izdarām, izklājot visu kokosriekstu krēmu pa izveidoto taisnstūrveida masu.

Gatavojam ķiršu pildījumu! Ķiršus, kas atlaidināti istabas temperatūrā liekam food procesorā (no atlaidinātajiem ķiršiem jānolej liekais šķidrums), pievienojam klāt 100 g dateles un blenderējam, līdz abas sastāvdaļas izveidojušas krēmīgu masu. Smērējam to pa virsu kokosriekstu krēmam. Cenšamies to izsmērēt tā, lai nesajaucas kopā ar kokosriekstu krēmu, lai ruleti sagriežot būtu redzami abi atsevišķie pildījumi.

Tagad pats svarīgākais – ruletes izveidošana. Ņemam cepamo papīru aiz galiņiem un paceļam to augšup kopā ar visu masu un tad cenšamies rullēt to kopā vienmērīgi pārnesot svaru uz priekšu – masai ir ar katru kustību uz priekšu jāatraujas no cepamā papīra – būtībā, ja esiet kādreiz mēģinājuši pagatvot sushi mājas apstākļos, tad tā ruļļa izveidošana ir tāda pati. Rullējam, līdz izveidojas rulete un cepamais papīrs ir atrāvies no visas masas. Piespiežam to un izveidojam ruletes formu, ja tā neizdevās pirmīt. Ruleti var pārgriezt uzmanīgi uz pusēm. Pārkaisīt ar kokosriekstu skaidiņam un dekorēt ar ķiršiem. Iesaku pat uz brīdi ielikt saldētavā, lai saglabātos tā forma. Pēc tam jāpārliek ledusskapī un tur arī jāuzglabā, lai būtu vieglāka sagriešana. Pilnīgi pietiek, ja pasniedz pa vienai nelielai ruletes šķēlītei, jo kā jau teicu, rulete sanāk ļoti salda! Labu apetīti!

Uzturvērtība:

100 g  -250 kcal, OB – 4 g, OH – 29 g, TK – 13 g

 

 

 

 

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.