Vienkāršas vegānas pankūkas

20160109_093418Pankūku receptes manā lapā netrūkst – cenšos izmēģināt pēc iespējas dažādākas pankūku recepšu variācijas. Šoreiz vienkāršas vegānas pankūkas ar dzērvenēm.

Cenšos izmēģināt pēc iespējas dažādākas pankūku recepšu variācijas gan tāpēc, lai citiem varētu ieteikt, gan tāpēc, lai būtu iespējams mājās tās pagatavot no pēc iespējas dažādākiem igredientiem – kā saka, ja mājās nav viena sastāvdaļa, būs cita.

Šīs būs vienkāršas vegānas pankūkas, sastāvdaļas nedubultojam, jo galarezultāts varētu arī neiznākt!

Sastāvdaļas 8 vidēja izmēra pankūkām:

1 amerikāņu tase (cups) samaltas auzu pārslas

1 amerikāņu tase ūdens (var, protams, arī auzu pienu)

1 linsēklu “vegānā ola”

1 tējk. soda

1 tējk.cepamais pulveris

1 tējk. brūnais cukurs

2 ēd.k.samalts riekstu maisījums (man bija samalti Brazīlijas rieksti, valrieksti un mandeles)

šķipsniņa sāls

sauja žāvētas dzērvenes

1 tējk. ābolu etiķis

2 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļa

20160109_093425

Pagatavošanas gaita:

Pagatavojam vienu linsēklu “vegāno olu” un noliekam  to maliņā. Sajaucam visas sausās sastāvdaļas un atsevišķā traukā ielejam ūdeni, pievienojam eļļu un ābolu etiķi, pievienojam linsēklu olu un maisām. Tagad sajaucam visas sastāvdaļas vienā traukā un maisām, līdz viss ir sajaucies kopā. Atstājam pankūku mīklu uzbriest uz 10-15 minūtēm.

Uzsildām pannu, ja nepieciešams uzlejam pavisam nedaudz eļļu – var lietot eļļas spreju, lai tā nebūtu jālieto pārāk daudz.

Cepam pankūkas un servējam ar augļiem! Lai izdevies un garšīgs brīvdienu rīts!

1 pankūka vidēji sver 12-14 gramus.

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.