Vegānie siera-zemesriekstu cepumi

veganie-siera-cepumiVegānie sāļie siera-zemesriekstu cepumi – siera garšu un pikantumu dod rauga pārslas, kuras nopērkamas prakstiski visos eko veikaliņos vai internetā. Ļoti ātri un viegli pagatavojami!

Sieru pēc garšas var aizstāt ar rauga pārslām. Es izmantoju šādas rauga pārslas:

yeast__38264_zoom

Engevita – nopērkamas Zaļajā govī un arī i-veikalā Buy Whole Foods, kur sūtu lielāko daļu organic produktus. Ja vēl kādam ir jautājumi par produktiem, kurus izmantoju savā ēdienkartē, vaicājiet komentāros! 🙂

Sastāvdaļas:

250 g sama
ltas auzu pārslas

1 sekla ēd.k.cepamais pulveris

1/3 ēd.k. soda

4 ēd.k. ar kaudzīti rauga pārslas

60 g jeb 3 ēd.k. ar lielu kaudzīti (ja eļļa ir cietas konsistences) kokosa eļļa

40 g ekologisks zemesriekstu sviests

1 ar 1/2 tējk. sāls (var vairāk, var mazāk – pēc garšas)

200 ml ekoloģisks sojas piens

2 ēd.k. ābolu etiķis

Pagatavošana:

Sajaucam visas sausās sastāvdaļas, tad liekam klāt kokosa eļļu, mēģinām to iemaisīt auzu pārslu – miltu maisījumā, liekam klāt zemesriekstu sviestu – jaucam, kamēr viss puslīdz sajaucies. Sojas pienu ielej krūzē un pievieno ābolu etiķi, lai izveidotos reakcija un sojas piens kļūst līdzīgs kefīram. Tad lēnam jaucam klāt pārējām sastāvdaļām. Kad masa gatava, uzsildām cepeškrāsni uz 180 grādiem. Kārtojam uz cepamamā papīra nelielus apaļus cepumiņus, diametrā ap 5 cm, bet var, protams, lielākus vai mazākus.

Cepam kādas 10 minūtes, varbūt mazliet ilgāk – īpaši brūniem nebūtu jāpaliek, jāņem laukā no cepeškrāsns vēl tādi mīksti, jo atdzisuši tie sacietēs.

Uzturvērtība 100 gramos: 312 kca, OB-11.2, OH-32.3, TK-17

1 vidējs cepumiņš (ap 5 cm diametrā), kurš sver  ap 15 gramiem satur 51 kcal

Masai var jaukt klāt dažādas garšvielas:

  • drupinātos ķiplokus;
  • kūpināto papriku
  • pētersīļus
  • čili

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.