Vegānas un veselīgas brokastis

2015-11-03 13.51.14Piemērs vegāniskām, veselīgām, olbaltumvielām un oglhidrātiem bagātām brokastīm. Manas gandrīz vai ikdienas brokastis darba dienas rītos. Parasti tās dažādoju vai nu ar svaigiem vai žāvētiem augļiem. Patīk miksēt arī ar kokosa skaidiņām, čia sēkliņām godži ogām, kanēli utt. Bet šoreiz – tā vienkārši!

Sastāvdaļas 1 porcijai 1 personai:

50 g auzu pārslas
20 g rozīnes
1/2 jeb 100 g hurma
1 gab. jeb 80 g banāns

Pagatavošana:

Pārlejam auzu pārslas un rozīnes ar verdošu ūdeni un atstājam ievilkties ar virsū uzliktu šķīvi. Tikmēr sagriežam banānu un hurmu – gatavs!

Uzturvērtība 1 porcijai:

389 kcal, OB-8.2, OH-86.6, TK-4.2

Pievērsiet uzmanību rozīnēm – rozīnes bieži vien veikalos tirgo eļļainas, jo tā sastāvā ir augu eļļa, konservanti, piemēram sēra dioksīds. Pārtikā tas tiek izmantots, lai izvairītos no produkta pūšanas un tāpēc to liek klāt gan žāvētiem augļiem gan arī vīnam, kā rezultātā veidojas sulfīti (kas izraisa galvassāpes pēc vīna dzeršanas starp citu). Tāpēc es ieteiktu pat it kā tik nevainīgu produktu kā rozīnes tomēr iegādāties eko veikalos vai arī ar zīmi – ekoloģiski sertificēts, lai nesaskartos ar papildinātu sastāvu 🙂

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.