Vegāna burkānu kūka īstiem saldummīļiem. Neteiksim, ka pārāk diētiska, jo salda un ogļhidrātiem bagāta, tomēr reizi pa reizei mājās ceptas kūciņas noteikti ir veselīgākas par veikalā nopērkamām E vielu kūkām.
Interesanti, ka, lai pagatavotu burkānu kūku bez olām, nav vajadzīga liela piepūle – ļoti labs risinājums, kuri, piemēram, ir vegāni un piena produktus uzturā nelieto, vai arī tiem, kuru bērniem ir, piemēram, alerģija no olām. Jā, un, protams, visiem pārējiem! 🙂
Sastāvdaļas vegānai burkānu kūkai:
2 glāzes rīvētu burkānu (piestampātas pilnas līdz maliņām)
100 g olīveļļa (garšīgāk būs ar kokosa eļļu)
2 glāzes miltu (es ņēmu speltas kviešu miltus)
nedaudz mazāk kā 1/2 glāze brūnais cukurs (var arī medu)
1 tējk.cepamais pulveris
1 tējk.vaniļas ekstrakts
šķipsniņa sāls
100 ml auzu/rīsu/mandeļu piens (var vairāk vai mazāk, skatoties pēc izveidotās masas)
Pagatavošanas gaita:
Burkānus sajaucam kopā ar olīveļļu, cukuru, sāli, cepamo pulveri, pēc tam pievienojam miltus un vaniļas ekstraktu. Pielejam klāt pienu tik, cik nepieciešams, lai būtu pabieza masa. Cepamajā traukā (es ņēmu kantaino trauku) ieklājam cepamo papīru un izklājam masu, vienmērīgi, piespiežam to. Uz cepamā papīra nekādu eļļu papildus nevajag likt, jo klāt nepiecepsies. Liekam uzkarsētā cepeškrāsnī uz 180 grādiem cepties vismaz 30-40 minūtes, skatāmies, lai augša nebūtu pārāk brūna. Pēc tam ņemam ārā un atdzesējam. Vegānā burkānu kūka bez olām praktiski gatava! Sākotnēji liku 1/2 glāzi cukura, bet šķita par saldu. Var pārkaisīt pāri pūdercukuru un dekorēt ar piparmētra lapiņu, lai ciemiņiem būtu estētisks baudījums 🙂 Labu apetīti!