Turku zirņu miltu omlete, kas netiek pagatavota no olām. Kā var pagatavot omleti tikai no turku zirņu miltiem? Veselīga alternatīva brokastīm un pagatavošana pavisam vienkārša!
Sastāvdaļas 2 porcijām:
100 g turku zirņu milti
150 ml ekoloģisks sojas piens
1/4 ēd.k. cepamais pulveris
1/4 ēd.k. ingvera pulveris
1/4 ēd.k. drupināti ķiploki
2 ēd.k. ābolu etiķis
2 ēd.k. rauga pārslas
šķipsniņa sāls
Pildījumam:
200 g šampinjoni
1 sīpols
100 g vārītas lēcas (vai pupiņas)
100 g brokolis (applaucēts)
100 g tomātu mērce
sāls pēc nepieciešamības
Pagatavošanas gaita:
Sākumā pagatavojam turku zirņu miltu mīklu – turku zirņu miltus sajaucam ar visām sausajām sastāvdaļām, tad lejam klāt ābolu etiķi un sojas pienu (tikai neizmantojam sojas pienu ar vaniļas garšu, citādi omlete kļūs par saldo omleti). Kārtīgi samaisām un atstājam, lai ievelkas.
Tikmēr sagriežam šampinjonus un sīpolu un liekam cepties uz pannas, bet eļļu varam neliet (ja ir kvalitatīva panna). Tad pievienojam brokoļus, kuri sagriezti mazos, smalkos gabaliņos un lēcas, kuras jau ir vārītas. Cepam kādas 5-7 minūtes un pievienojam tomātu mērci un sāli, ja nepieciešams. Pildījums gatavs – to varam likt atsevišķā bļodā, jo atkal izmantosim pannu. Uzsildām pannu no jauna – skatāmies, vai ir nepieciešams likt eļļu – es visu gatavoju bez eļļas. Kad panna silta, lejam pusi no turku zirņu miltu maisījuma, jo otru pusi cepsim otrajā tūrē. Man diametrā ir diezgan maza panna, tādēļ porcijas sanāk sadalīt. Masai vajadzētu būt līdzīgai pankūku miltu mīklai. Kad redzam, ka mīkla jau tāda pacepusies – burtiski minūtes, divu laikā, tad liekam virsū pildījumu – neliekam pārāk daudz. Un tad mēģinām ar koka lāpsiņu pārcelt vienas omletes pusi pāri otrai – it kā pārlocīt. Pacepam vēl dažas sekundes un gatavs! Tad ķeramies klāt otras porcijas pagatavošanai. Varam pasniegt kopā ar salātiem un ja pildījums palicis pāri, tad arī to var apēst! 🙂
Uzturvērtība 1 porcijai:
Viena porcija satur 401 kaloriju, OB- 27 g, OH- 55 g, TK- 9 g
1/4 no kà? No èdamkarotes?
Tikko izlaboju. Jā, 1/4 no ēdamkarotes! 🙂