Turku zirņu kotletītes

12208423_1648216328767720_50427288002539336_nTurku zirņu plācenisi (jeb kotletes) ir lieliska alternatīva parastajām gaļas vai zivju kotletēm – pietiekami sātīgas, lai ēstu pusdienās, bet gana veselīgas turku zirņu vērtīgās uzturvērtības dēļ. Pagatavošanai jāsagatavojas iepriekšējā vakarā dēļ zirņu izmērcēšanas, bet citādi – ilgu laiku tas viss neprasa. 🙂

Sastāvdaļas:
✔ 2 glāzes uzvarīi Turku zirņi
✔ 1 glāze rīsu milti
✔ 1 sīpols
✔ vīnogu kauliņu eļļa
✔ 1 ēd.k.kartupeļu ciete
✔ 1/2 sarkanā paprika
✔ apm.1 glāze Eko sojas piens


Pagatavošana:

Iepriekšējā vakarā iemērcam turku zirņus ūdenī, no rīta uzvārām un vakarā sākam gatavot ????
Sacepam smalki sagrieztus sīpolus vīnogu kauliņu eļļā, sablenderējam uzvārītos turku zirņus, pievienojot klāt kartupeļu cieti, miltus un sojas pienu. Blenderējam, kamer izveidojas tāda masa, lai varetu izveidot kotletītes. Pievienojam papriku un saceptos sīpolus, un dilles, un vēl nedaudz sablenderējam, bet ne pārāk ilgi, lai nepārsmalcinātos ????
Tad veidojam no masas nelielas kotletītes un cepam nelielā daudzumā vīnogu kauliņu eļļas. Ļoti labi garšo kopā ar salātiem vai tāpat!

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.