Mazkaloriju kaņepju proteīna pankūku vieglā versija, ar kivi – banānu mērcīti. Šoreiz bez šokolādes (kakao pulvera), bet sanāca ļoti labi.
No šī daudzuma sanāks zem 500 gramiem pankūkas, vidēja lieluma aptuveni 5 gab. Ja vēlies cept vairāk, tad nevajag trīskāršot sastāvdaļas, jo tad struktūra var pamainīties. Taisi, piemēram, 3 reizes visu atsevišķos traukos.
Sastāvdaļas:
200 g olu baltums
55 g samaltas pilngraudu auzu pārslas
50 g eko piens
20 g medus
30 g kaņepju proteīns
Pagatavošana:
Olu baltumu sakuļ ar medu. Samaļ/ sablenderē auzu pārslas (es maļu vecajās labajās kafijas dzirnaviņās). Liek klāt olu baltumam ar medu, pievieno pienu un maisa, līdz izveidojas jau viendabīgāka masa, pieliek klāt kaņepju proteīnu un atkal maisa.
Uzkarsē pannu, uzpilina pavisam nedaudz extra virgin olīveļļu un sākam cept!
Kamēr cepas pankūkas, nomizojam kivi un banānu un sablenderējam – sanāks saldena, garšīga mērcīte, ar kuru pārliet gatavās pankūkas. Manam bērnam tā ļoti labi garšo ievārījuma (kas mūsu mājās nav iecienīts) vietā.
Uzturvērtība ļoti iepriecinoša!
Uzturvērtība 100 gramos (bez mērcītes):
50 kcal, OB- 4.8, OH-6.5, TK-0.1
Paldies Sintij par kaņepju proteīnu. Pankūkas tiešām sanāk ļoti garšīgas 🙂