Tomātu-kokosriekstu piena krēmzupa

Tomātu-kokosriekstu piena krēmzupa aukstajiem rudens vakariem sasildīs un sniegs omulīgu sāta sajūtu pusdienas laikā. Šī sildošā tomātu zupa ir arī labs, ātrs risinajums darbadienu vakariem, kad nav īpašas vēlmes “ilgi sēdēt pie plīts” un šmorēt. Zupu var pagatavot tādā daudzumā, lai pietiek arī nākamai dienai, jo tā ir tikai vienkārši jāuzsilda.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

800 g tomāti savā sulā

1 gab.sīpols

1 tējk. ingvers (svaigs, rīvēts)

400 g kokosriekstu piens (1 bundžiņa)

20 g rauga pārslas

200 g turku zirņi (es ņēmu I love eco)

200 ml ūdens

1 ķiploka daiviņa

naža gals kajenas piparu pulveris

Pagatavošanas gaita:

Liekam katlā, kurā ieliets 200 ml ūdens vārīties tomātus savā sulā, sagriežam sīpolus un pievienojam tomātiem, pievienojam arī ķiploka daiviņu un kajenas piparus. Kad viss sāk vārīties, pievienojam turku zirņus (jau gatavus), kokosriekstu pienu – visu bundžiņu, neatdalos speciāli cieto daļu, rauga pārslas un ingveru. Ja nav svaigs ingvers, tad derēs arī ingvera pulveris. Atļaujam visam nedaudz pavārīties un tad ļaujam atdzist, lai varētu sablenderēt. Pirms pasniegšanas atkal uzsildām un lejam šķīvjos! Pasniedzot krēmzupu, pārkaisam to ar pavisam nedaudz rauga pārslām!

Uzturvērtība:

100 g – 65 kcal, OB – 2 g, OH – 4.8 g, TK – 4 g

1 porcija – 300 g – 195 kcal, OB – 6 g, 14.4 g, TK – 12 g

 

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.