Tofu biezpiena plātsmaize – tofu biezpienmaizīte bez olām, piena produktiem, sviesta un jebkura veida dzīvnieku izcelsmes produktiem. Pēc garšas un struktūras atgādina standarta biezpienmaizīti, kas pagatavota no govs piena biezpiena, tāpēc tiem, kuri uzturā dzīvnieku izcelmses produktus nelieto būs iespēja atkal to pagaršot, tikai jaunā izpildījumā!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
2 iepak. tofu (es ņēmu tofu Vici biezpienu) – 400 g (var ņemt citu cieto tofu)
aquafaba no 1 turku zirņu bundžiņas
80 g cukurs aquafabai
50 g rozīnes (bet ja negarso, var nelikt)
500 g smilšu mīkla (recepte skatīt te – smilšu mīkla bez olām
Pagatavošanas gaita:
Ņemam cepamformu (man bija 23 cm diametrā standarta apaļā cepamforma) un ieklājam tajā cepamo papīru. Smilšu mīklu, iepriekš pagatavoto izrullējam un ieklājam cepamformā vienmērīgi (jaiziet visiem 500 g smilšu mīklas). Liekam cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos kādas 20 min. apmēram.
Kamēr pamatne cepas, pagatavojam biezpienmaizītes galveno saturu. Ņemam turku zirņu šķidrumu (kas atdalīts no pašiem turku zirņiem), beram klāt cukuru (es cukuru iepriekš sasmalcināju kafijas dzirnaviņās līdz pūdercukura konsistencei) un putojam kādu brīdi (es izmantoju parasto rokas blenderi). Tad sadrupinam atsevišķā bļodā tofu – līdz tādai biezpienveidīgai konsistencei un pievienojam rozīnes, tad liekam klāt saputoto aquafaba un kārtīgi samaisām. Pagaršojam un ja pašiem prasās vēl saldāka masa, tad pievienojam papildus cukuru – var arī nesasmalcinātu.
Kad masa sagatavota, ņemam ārā cepamformu no cepeškrāsns, ielejam pagatavoto tofu biezpiena masu, izklājam to vienmērīgi un liekam atpakaļ cepties cepeškrāsnī 180 grādos kādas 30-40 min. – jāvēro, lai augša nepaliek pārak brūna. Kad laiks pagājis, biezpienmaizīti ņemam ārā no cepeškrāsns, atstājam formā atdzesēties un tikai tad, kad tā pilnībā atdzisusi, griežam vienādos gabaliņos – izmantojot manu cepamformu sanāca 8 vienādi gabaliņi.
Uzturvērtība 1 gabaliņam, kas apmēram sanāk 100 g:
379 kcal, OB – 9 g, OH – 44.5 g, TK – 18 g