Sāļās kukurūzas-zirņu maizītes – vienkārši pagatavojamas un būs veselīga alternatīva kviešu miltu maizei vai sāļajām bulciņām. Var ēst tāpat brokastīs vai kopā ar salātiem pusdienās.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
300 g šķeltie zirņi
200 g kukurūzas putraimi
2 ķiploka daiviņas
Garšvielas “Anniņa” – pēc garšas, kādas 2 ēd.k.
Garšvielas kartupeļiem “Santa Maria”
ķimenes – 1 tējk.
sāls – pēc vajadzības
300 ml ūdens
Pagatavošanas gaita:
Šķeltos zirņus uz nakti iemērc. Nākamā dienā blenderī liek izmērcētos zirņus ar visu šķidrumu, pievieno kukurūzas putraimus (nevārītus), visas minētās garšvielas un papildus ūdeni kādus 300 ml. Visu blenderē, lai izveidotos viendabīga masa. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem un cepamajā pannā izklāj cepamo papīru, tad lej sagatavoto masu un izklāj to vienmērīgi. Man bija forma izmēros 28 cm x 20 cm. Cep 180 grādos kādas 30-35 min. Kad gatavs, ņem ārā un ļauj masai atdzesēties. Tikai tad, kad atdzisusi, ņem ārā no formas un griež taisnstūrveida gabaliņos.
Viens gatavs gabaliņš svērs apmēram 60 grami.
! Neizceptā masa būs mazliet rūgta, tāpēc tas nebūs gala rādītājs, kāda sanāks maizīte, cepot tas rūgtums pazudīs. Kukurūzas putraimus ieteicu likt klāt nevārītus, jo tas piedos maizītei vieglu kraukšķīgumu.
Uzturvērtība 1 gabaliņam (apm.60 g) = 118 kcal, OB – 6.2 g, OH – 23.7 g, TK – 0.5 g