Pankūkas ar karoba pulveri ir vienkāršs risinājums, ja vēlas saldenas, bet maksimāli veselīgas pankūkas. Un bieži vien, par cik karoba pulveris ir diezgan specifisks pēc garšas, ir pagrūti iedomāties, kur to izmantot, vismaz man. Par cik karoba pulveris bija tā sastāvdaļa, kas mājās stāv jau kādu laiku un nevar atrast pielietojumu, tad mēģināju cept pankūkas ar karoba pulveri. Sanāca labi! 🙂
.
.
Sastāvdaļas:
1 pilna glāze (ap 80 g) samaltas auzu pārslas
1 ēd. k. cepamais pulveris
1 ēd. k. kartupeļu ciete
1 ēd. k. karoba pulveris
1 ēd. k. linsēklas
1 glāze auzu piens
20 g rozīnes
Kokosriekstu eļļa (lai apsmērētu pannu)
Pagatavošana:
Ja auzu pārslas nav samaltas, tad izdaram to. Pieliekam klāt cepamo pulveri, rozīnes, linsēklas, karoba pulveri. Kartupeļu cieti izsķīdinām glāzē auzu piena un lejam klāt masai. Kad viss samaisīts, atstājam “ievilkties” uz vismaz 5-10 minūtēm. Pēc brīža masai pēc struktūras būtu jābūt tādai it kā būtu klāt piejaukta ola – tātad būtu labi jāturas kopā.
Pannu iesmērējam pavisam nedaudz ar kokosa eļļu, ja nepieciešams. Cepam pankūkas kā ierasts!
Man no šīs masas izcepās 8 vidēja izmēra pankūkas.
Uzturvērtība 8 pankūkām – 572 kcal, OB- 15, OH- 108, TK- 11
Uzturvērtība 1 porcijai (4 pankūkām) – 286 kcal, OB-7.5, OH- 54, TK-5.5