Pankūkas ar čia sēklām

bananachiapancakes3Pankūkas ar čia sēklām ir pilnīgi vegāniskas, jo tieši čia sēklas ir izmantotas par pamatu, lai saturētu tās kopā – respektīvi, olu vietā. Recepte tapa brīvdienu rītā, kad mājās praktiski nekā nebija, bet lai cik dīvaini neliktos, tādas lietas kā čia u.c. sēklas mūsu mājā nebeidzas, jo ir iepirktas kvantumos..

Un brokastīs tapa šīs pankūkas, kuras sanāca tik gardas, ka nevarēju nepadalīties ar recepti.:)

Sastāvdaļas:

2 glāzes rīsu milti

apm.30 g čia sēklas

1 banāns

1 ēd.k.cepamais pulveris

1 tējk.soda

3 ēd.k.vīnogu kauliņu eļļa

ūdens (var, protams, augu valsts pienu)

Pagatavošana:

Sajaucam visas sausās sastāvdaļas un lejam klāt ūdeni (no galvas nepateikšu, cik daudz, jo lēju “uz aci”). Masai vajadzētu būt  biezai, knapi samaisāmai, jo tūlīt liksim klāt banānu. Banānu sablenderējam līdz šķidrai masai un lejam klāt pārējām sastāvdaļām. Mīklai nevajadzētu sanākt pārāk šķidrai, bet gan tādai, lai varētu cept mazās pankūciņas. Atstājam uz kādām 5 minūtēm, lai čia sēkliņas paspētu izveidot želejveidīgu masu, kas saturēs mīklu kopā. Pašās beigās mīklā iejaucam 3 ēdamkarotes vīnogu kauliņu eļļu, lai labāk ceptos. Ja ir kvalitatīva panna, tad principā eļļa vairs nebūs vajadzīga, pretējā gadījumā cepot eļļa nedaudz uz pannas būs jāuzlej gan. Cepam mazas pankūciņas un pasniedzam ar odziņām, banāniem, kanēli.

Uzturvērtība šoreiz, diemžēl, nebūs 🙂

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.