Lociņu-diļļu-turku zirņu pesto

Lociņu-diļļu-turku zirņu pesto vai vienkārši – zaļumu pesto, pagatavots, pievienojot indijas riekstus, rauga pārslas, cukini un vēl dažas sastāvdaļas. Ideāls smēriņš maizītēm, graudaugu galetēm vai arī kā mērcīte salātiem, pastām utt.

 

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1 neliels cukini (ap 200 g)

30 g indijas rieksti

buntīte dilles (man bija ap 50 g)

buntīte lociņi (ap 50 g)

20 g rauga pārslas

200 g turku zirņi (I love eco, šoreiz konservētie)

citrona sula no 1/4 citrona

sāls, pipari – pēc izvēles

Pagatavošanas gaita:

Indijas riekstus aplejam ar vārošu ūdeni un atstājam uz pāris h, lai tie paliek mīksti. Es tos lietoju jau pēc 1 stundas. Nomizojam cukini un sagriežam to rupjos gabalos, diļļu un lociņu buntītes sagriežam kādas 3 daļās, īpaši smalki nevajag, jo tāpat tie tiks smalcināti. Turku zirņus kārtīgi noskalojam (no liekā sāls un vispār šķidruma, kurā tie atradušies. Tad visas sastāvdaļas liekam blenderī vai food procesorā, ja nepieciešams pievienojam piparus, sāls (es praktiski neliku) un smalcinām, līdz izveidojas pesto tipa masa.

 

Vēl var smalcināt klāt arī ķiploku, bet ja neprasās tā ķiploku asā garša un smarža, var iztikt! Gatavo pesto var smērēt uz kukurūzas/ brūno rīsu/ griķu galetēm vai pilngraudu maizītēm! To var pievienot pastām kā mērci, arī salātiem. Lai labi garšo!

Uzturvērtība:

100 g – 84 kcal, OB – 5.4 g, OH – 10.4 g , TK – 2.5 g

 

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.