Lēcu strogonovs ar kartupeļiem ir olbaltumvielām bagāts ēdiens, viegli pagatavojams un var tikt ēsts kopā arī ar rīsiem vai citām piedevām, vai arī viens pats, jo ir pietiekami sātīgs.
Šo recepti mazliet pārveidoju “pa savam” un tā ir ņemta no “Dzīvnieku brīvības” organizētās akcijas “Neapēd zemeslodi” 14.dienas.
Nepieciešamās sastāvdaļas (4 personām):
200 g oranžās lēcas
1,3 l ūdens
1 gab.sīpols
2-3 nelieli marinēti gurķi
3 ēd.k. tomātu mērce
1 ēd. k. “Anniņa” garšvielas (gaļai)
3 ēd.k. (30 g) kviešu milti + 100 ml auksts ūdens
sāls, pipari – pēc garšas
kartupeļi – 4-5 gab. (tā būs piedeva)
Pagatavošanas gaita:
Sāksim ar to, ka uzvāram kartupeļus vai citas piedevas pēc izvēles (piemēram, rīsi, griķi un tml.)
Liekam vārīties ūdeni un var jau uzreiz likt iekšā vārīties lēcas – tiklīdz ūdens būs uz vārīšanās robežas, samazinām vārīšanas temperatūru, jo lēcas ātri var “pāriet pāri” malām. Tikmēr sagriežam sīpolus un gurķus.
Pēc tam lēcām pievienojam smalki sagrieztus sīpolus un garšvielas, un pavāram kādas 10 min, tad pievienojam tomātu mērci, marinētos gurķīšus un sāli, piparus – pēc garšas. Ļaujam visam pavārīties un sagatavojam miltus ar auksto ūdeni – nepieciešams tādēļ, lai lēcu strogonovs kļūtu tumīgāks. Un tad lēnām lejam klāt lēcām, visu samaisām, ļaujam “uzmest burbuli” un gatavs! Pasniedzam kopā ar sev vēlamām piedevām!
No pagatavotā daudzuma sanāks aptuveni 4 porcijas (katra porcija 400 g).
1 porcija – aptuveni 400 g un uzturvērtība 1 porcijai:
240 kcal, OB – 14.5 g, OH – 36.8 g, TK – 1.5 g