Nepieciešamās sastāvdaļas 8 gab. mafiniem:
110 g auzu pārslu milti (vai smalki samaltas auzu pārslas)
1 tējk. un ½ cepamais pulveris
¾ tējk. kanēlis
¼ tējk. malts ingvers
1/8 tējk. krustnagliņas
60 g neitrāla eļļa (var organic kokosa, var vīnogu kauliņu eļļu vai citu)
110 g mīkstas dateles (iesaku Rmi, Juicy)
200 g tvaicēts vai cepeškrāsnī pagatavots ķirbis (nedrīkst būt liekais ūdens klāt, tāpēc vārītu labāk nē)
Pagatavošanas gaita:
Auzu miltus sajaucam kopā ar cepamo pulveri, kanēli, ingveru un krustnagliņām. Es krustnagliņas nesmalcināju, bet gan iedrupināju masā pašus krustnagliņas galiņus – tīri aromātam. Tad pievienojam eļļu un izlobam dateles – liekot klāt mīklai tās smalki iegriežam vai arī sākumā sagriežam uz dēlīti smalkākos gabaliņos. Pēc tam pievienojam gatavo ķirbi un saspaidam ar dakšu – visu sajaucam vienā masā – var droši ar rokām maisīt J. Pēc tam liekam masu keksu formiņās aptuveni pa 50 gramiem. Kopā jābūt vidēji pilnām 8 mafinu formiņām. Cepam cepeškrāsnī 180 grādos kādas 20-30 min. Ņemam ārā no formiņām, kad mafini mazliet padzisuši!