Kaņepju proteīna siera kūka

7-Ingredient-Vegan-CheesecakesKaņepju proteīna siera kūka ir pilnībā jauna recepte, kura taisīta praktiski no nulles. Siera kūka bez standarta filadelfijas vai maskarpones siera, bez biezpiena un jebkādiem citiem piena produktiem!

Veselīga un satur tikai labos, nevis dzīvnieku izcelsmes taukus!

Gribēju likt reālo bildi, gan tapšanas procesu, gan arī gala rezultātu, taču vēlos ar jums padalīties ar recepti jau tagad, tāpēc īsto bilžu apskati varēsiet veikt Instagram profilā 🙂

Šī nebūs lielā siera kūka, bet gan mazās kūciņas, pildītas silikona keksu formiņās.

.

Sastāvdaļas:

Pamatam:

200 g dateles (izmērcētas)

150 g indijas rieksti (izmērcēti)

Pildījumam:

300 ml kokosriekstu piens (Santa Maria, ekoloģisks)

80-90 ml laima sula (izspiesta no 2 laimiem)

180 g indijas rieksti (izmērcēti)

30 g kaņepju proteīns

20 g stēvija (var likt arī medu, jāskatās pēc garšas, cik daudz, varētu būt tie paši 20-30 g)

Iepriekšējā vakarā ieliec izmērcēties dateles un indijas riekstus, aukstā ūdenī. Es ņēmu dateles ar kauliņiem, līdz ar to, kad tās jau bija izmērcētas, atdalīju no kauliņiem un liku procesēties (food processor jeb blenderis, spēcīgs vajadzīgs). Pēc tam masu izņemam laukā un liekam blenderēties izmērcētos riekstus. Pa mazam daudzumam liekam klāt dateles un blenderējam līdz viendabīgai masai. Šo masu ņemam ārā un gatavosim no tās pamatni. Ņemam vismaz 6 silikona formiņas (man sanāca 8, bet tas ir atkarīgs no tā, cik biezu pamatni veido). Un no pagatavotās masas veidojam formiņām pamatni. Piepildām visas formiņas un ķeramies klāt pildījuma pagatavošanai.

Visas sastāvdaļas liekam blenderī, galā būtu jāizveidojas pabiezas konsistences masa, ja tomēr izskatās pa šķidru, klāt vai pielikt vai nu vēl riekstus vai arī kaņepju proteīnu. Masai būtu jābūt aptuveni tādā konsistencē, kāda ir pankūku mīklas masa. Pabieza, bet ne pārāk bieza un ne pārāk arī plāna.

Šo masu pildām iekšā silikona formiņās, kad tas izdarīts, uzmanīgi liekam saldētavā un turam tur vismaz stundu. Ja turēsim ilgāk, masa paliks cietāka, tāpēc pirms pasniedz, piemēram, ciemiņiem, atceries par ātrāku izņemšanu no saldētavas. Siera kūciņas saldētavā var glabāties vismaz nedēļu.

Dažādībai!

Kad iepildīts pildījums silikona formiņā, iekšā var likt dažādas odziņas, piemēram, vienā var likt mellenes, citā – avenes. Kūciņa būs gan vizuāli skaistāka pasniegšanai, gan arī garša būs citādāka.

Comment 1

  1. ineta
    22/07/2016

    es kokospiena vietā lietoju kaņepju-mandeļu pienu.
    Masai nedaudz agara klāt.

    Pamatnei tāpat dateles un visu jebko , kas mājās riekstains žāvēti ogains 🙂
    1.pamatne
    2.Kaņepju -mandeļu piens….
    3. kāda augļu vai ogu želeja pa virsu
    radošs process no tā , ka mājā….

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.