Viegli pagatavojami kaņepju proteīna batoniņi ar samaltiem riekstiņiem un medu. Ļoti veselīga alternatīva parastajiem musli batoniņiem (kuros pie kam nav olbaltumvielu vai arī pavisam maz), un izdevīgāks risinājums par 9bar batoniņiem.
Ātri un viegli pagatavojami, tikai būs vajadzīgs labs blenderis jeb dārzeņu/riekstu smalcinātājs, kuru parasti sauc par food processor.
.
.
Sastāvdaļas:
96 g zemesrieksti (tik precīzi, jo ņemu visu, kas mājās bija palicis, līdz ar to uzturvērtību arī rēķināju uz konkrēto daudzumu) 🙂
15 g žāvētas dzērvenes
32 g brazīlijas rieksti
40 g kaņepju proteīna pulveris
10 g kakao
15 g linsēklas
45 g medus
Pagatavošana:
Riekstus samaļam kafijas dzirnaviņās vai food procesorā, maļam arī dzērvenes. Visu liekam vienā bļodā, piejaucam klāt linsēklas, kaņepju proteīnu un kakao. Samaisām. Medu atjaucam ar nelielu daudzumu karsta ūdens – tik ilgi, kamēr medus izkūst un lejam to klāt pārējām sastāvdaļām. Maisot vajadzētu izveidoties viendabīgai masai. Masai nav jābūt lipīgai, kad to paņem rokās, var viegli izveidot bumbiņas vai taisnstūrveida batoniņus, kurus liekam uz cepamamā papīra un šķīvja. Kad viss izveidots, tad liekam ledusskapī un pāris stundām. Vislabāk uzglabāt ledusskapī, jo istabas temperatūrā tie paliks tādi mīksti, bet ja nav pretenziju, tad var arī tā, jo garša no tā nemainīsies. 🙂
Uzturvērtība
viena porcija – 2 batoniņi (20-25 grami viens batoniņš)
198 kcal, OB-9.4, OH-15.2, T-13.4