Gaspačo aukstā tomātu zupa

Gaspačo aukstā tomātu zupa karstām vasaras dienām. Mazkaloriju, diētiska un vitamīniem bagāta. Ideāla alternatīva tradicionālai aukstai zupai. Visiem, kuriem garšo tomāti un asumiņš.

Gaspačo aukstās zupas pagatavošana ir pavisam vienkārša – nepieciešams vien dažas sastāvdaļas un mazliet pacietības, jo jāgriež ir daudz un smalki.

Sastāvdaļas aptuveni 5 porcijām:

1 kg tomāti (aromātiski, labi tomāti, vēlams vietējie)

1 lielais gurķis (ap 300 g)

200 g kukurūza (vēlams no stikla burciņas)

2 ķiploku daiviņas

3 seleriju kāti

1 sarkanais sīpols

1 sarkanā paprika

2 ēd.k.olīveļļa

1/2 citrona sula

Vai nu svaigs čili vai nedaudz čili pulvera

Ja nepieciešams, tad tobasco mērce pavisam nedaudz

Baziliks, svaigs

Pagatavošanas gaita:

Tomātus blanšē un novelk miziņas, sadala divās daļās. Vienu daļu sagriež mazos kubiciņos, otru pusi sablendē. Pārējās sastāvdaļas sagriež mazos kubiciņos, savukārt ķiploku daiviņas izspiež ar ķiploku spiedi. Sajauc visu kopā, pievieno olīveļļu, citrona sulu, čili tobasco. Piejauc klāt kukurūzu. Kad pasniedz zupu, tad var dekorēt pārlejot ar biezo balzamiko mērci un svaigu baziliku.

Zaļumus var likt pēc vēlmes – baziliku var likt jau sagrieztu iekšā zupā. Ja ir vēlme, var pievienot piparus asumiņam un svaigu čili pavisam nedaudz.

Uzturvērtība 1 porcijai 400 g – 144 kcal, OB – 4 g, OH – 20.8, TK – 6.4

 

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.