Fantastiskā šokolādes kūka

vegana-sokolades-kukaFantastiskā šokolādes kūka ar zemesriekstu sviesta – kļavu sīrupa pildījumu būs īsts baudījums šokolādes kūku cienītājiem. Pats galvenais – bez dzīvnieku izcelsmes taukiem!

Varbūt sākumā šķitīs, ka pagatavošana sarežģīta un pārāk daudz sastāvdaļas, taču patiesībā tā nav. Jāmēģina un tad jau viss izdosies! 🙂

Receptes pamats no minimalistbaker.com, bet, protams, pielāgota “pa manam”.

! Šokolādes kūka sanāks iespaidīga – it kā diametrā kā standarta kūka, bet augsta un smaga.

Sastāvdaļas pamatam:

Norādītās sastāvdaļas ir divām pamatnēm, masa būs jāsadala divās vienādās daļās.

360 ml auzu piens

2 ēd.k. ābolu etiķis

300 g mizoti āboli, sablenderēti kā mērce

120 ml stipra kafija (bez biezumiem, protams)

2 ēd.k. vaniļas ekstrakts

320 g samaltas auzu pārslas jeb auzu pārslu milti

160 ml kokosriekstu eļļa – kausēta

200 ml kļavu sīrups

100 g kakao pulveris

2 ēd.k. soda

1 ēd.k. cepamais pulveris

1/4 tējk. sāls

Pildījumam:

200 g zemesriekstu sviests

200 g kļavu sīrups

60 g kakao pulveris

30 g tumšā šokolāde, izkausēta

2 ēd.k. vaniļas ekstrakts

100-200 ml auzu piens

Pagatavošanas gaita:

Vispirms gatavosim pamatnes. Vienā lielā bļodā sajaucam:

auzu pienu ar ābolu etiķi, pievienojam vaniļas ekstraktu. Ja āboli vēl nav sablenderēti, tad izdarām to un jaucam klāt, pēc tam pievienojam atdzesētu kafiju un kokosriekstu eļļu. Ņemam otru lielu bļodu un samaļam auzu pārslas, pievienojam sodu, cepamo pulveri, sāli un kakao pulveri. Samaisām un jaucam abas izveidotās sastāvdaļas kopā. Tad pievienojam kļavu sīrupu. Pagaršojam, ja šķiet, ka par maz saldums, varam likt klāt to sīrupu vēl, bet pamatne var nebūt arī ļoti, ļoti salda.

Tad liekam sildīties cepeškrāsni uz 180 grādiem. Ņemam vienāda izmēra formas – diamterā 20-25-30 cm, ieklājam cepamo papīru un klājam masu abās formās vienādā daudzumā. Liekam cepties uz kādām plus mīnus 30 min. Es cepu abas pamatnes vienā piegājienā, bet ja nav formas, tad nāksies pa diviem piegājieniem – attiecīgi zaudēsiet 30 min pagatavošanas laika.

Tagad, kamēr cepas pamatnes, izveidojam šokolādes kūkai pildījumu.

Izkausējam šokolādi un lejam bļodā, kurā ir zemesriekstu sviests un kļavu sīrups. Lejam klāt vaniļas ekstraktu un beram kakao pulveri. Samaisām masu un, lai tā nebūtu pārāk bieza, pievienojam nedaudz auzu pienu, bet skatāmies, lai masa nebūtu arī pārāk šķidra, jo tā būs jāsmērē starp kūkām. Ja tā jau sanāksusi par šķidru, tad pievienojam vai nu vēl kakao, vai arī var kokosriekstu skaidiņas.

Kad pamatnes uzceptas, atstājam tās ārā atdzesēt – tām pēc kādām minūtēm 20-30 būtu labi jāizceļas no formas, ar cepamā papīra palīdzību, tāpēc es to cepamo papīru arī lieku – un malas arī neapgriežu, lai aiz tām varētu izcelt. Liek uz dēlīša un dzesējam tālāk. Kad tās atdzisušas, tad atpakaļ vienā no formām lieku pirmo pamatnes kārtu un sāku to pārziest ar izveidoto pildījumu – tā bagātīgi. Lieku otro pamatni virsū un atkal pārziežu ar pildījumu. Nobeigumā bagātīgi pārkaisu ar kakao un lieku kūku ledusskapī. Šokolādes kūka būs gatava pēc dažām stundām, vai vislabākais – nakamajā dienā! Labu apetīti!

 

 

 

 

 

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.