Cukini pasta ar bazilika pesto un sēnēm būs lielisks zaļumu un dārzeņu komplekts atsvaidzonošām pusdienām!
Tiem, kuri vēl ar dārzeņu pastu nav līdz šim iepazinušies jāņem vērā, ka cukini pasta ir īpaši svaigs ēdiens, jo sastāv tikai un vienīgi no svaigiem cukini – cukini vizuāli izskatīsies pēc spageti (makaroniem), lai gan patiesībā no spageti tur nav ne miņas – tikai vizuāla līdzība.
Nepieciešamās sastāvdaļas 2 personām:
2 vidēja izmēra cukini
200 g šampinjoni (es šoreiz izmantoju brūnos šampinjonus)
1 paliels tomāts vai 2 mazi
1 mazs gurķis
2-3 ķiploka daiviņas
1 ēd. k. sojas krēms (“saldais krējums”)
sauja bazilika lapiņas
1 ēd.k.extra virgin olīveļļa
sāls, pipari – pēc velēšanās
Pagatavošana:
Cukini nomizo un nogriež tiem galiņus. Speciālajā dārzeņu spirālveida griezējā sagriež abus cukini. Šim nolūkam var izmantot arī speciālu rīvi jeb burkānu/gurķu/kartupeļu tīrāmo jeb pīleri – jāizveidojas garām strēmelēm. Sagrieztos cukini noliekam maliņa, tikmēr pagatavojam pesto.
Baziliku, nomizotas ķiploka daiviņas un tomātu, kas sagriezts 4 daļās ieliekam dziļā bļodiņā, pievienojam ēdamkaroti olīveļļas un ēdamkaroti sojas krēma (var izmantot arī auzu vai rīsu krēmu) un visu sablenderējam smalki jo smalki. Izveidosies pesto. Ja nepieciešams, tad procesa gaitā liekam klāt arī sāli un piparus.
Sēnes sagriežam šķēlītēs (cik nu iespējams) un sacepam uz pannas bez eļļas. Panna jāuzkarsē līdz maksimālajai temperatūrai un tad jāliek uz tās sēnes – sēnes drīz vien sāks izdalīt ūdeni jeb dehidratēties, līdz ar to tās nepiedegs tik ātri un eļļa nav nepieciešama.
Servējam cukini šķīvjos, pārlejam ar pagatavoto bazilika pesto un saceptajām sēnēm. Dekorējam ar tomātiem un gurķu šķēlītēm un bazilika lapiņām. Lai labi garšo!
Uzturvērtība 1 porcijai:
175 kcal, OB – 10.4 g, OH – 15 g, TK – 10 g