Bulgura-kaņepju proteīna sacepuma recepte, kas noteikti noderēs visiem, kuri uzturā nelieto piena produktus un gaļu.
Galvenās īpašības, ko sniedz bulgurs – satur ogļhidrātus, arī olbaltumvielas, dzelzi, B vitamīnu, šķiedrvielas un ir laba alternatīva, kad “standarta” produkti (rīsi, grīki, auzu pārslas) jau apnikuši. Es ieteiktu uzturā izvēlēties pilngraudu bulguru.
Šajā receptē galvenās sastāvdaļas ir bulgurs un kaņepju proteīns. Dārzeņus var pievienot pēc izvēles – kabaci var aizvietot ar cukini, var likt klāt papriku, sarīvētus burkānus utt.
Sastāvdaļas:
200 g bulgurs (vēl neuzvārīts)
250 g kabači (man bija 2 mazie kabacīši)
30 g kaņepju proteīns
1/2 daiviņas ķiploks
200 ml sojas piens (vēlams pilnīgi tīrs bez garšas)
apm.2 ēd.k. jeb pus paciņa cepamais pulveris
Pagatavošana:
Uzvāram bulguru – apm. 5 min pavāram (bulgurs pret ūdeni ir attiecībā 1:2), kamēr vārās pievienojam garšvielas pēc izvēles – sarkanās paprikas pulveris, karijs, sāls pēc garšas un vēlmes, pievienojam klāt sasmalcinātu ķiploka daiviņas pusi. Vajadzētu sanākt tādai kā putriņai, ūdeni ja nav ļoti daudz, nekāšam nost. Sagriežam kabačus mazos, mazos kubiciņos un metam klāt bulguram, beram klāt cepamo pulveri, kaņepju proteīnu un lejam klāt sojas pienu. Vajadzētu sanākt jau pabiezākai masai. Tad uzsildām cepeškrāsni uz 180 grādiem. Cepamajā traukā, kurā ieklāts cepamais papīrs klejam iekšā pagatavoto masu un liekam cepties uz 30-40 min. Ņemam ārā no krāsns, atdzesējam un sagriežam gabaliņos! Vienkārši un veselīgi!
! Ņem vērā to, ka sacepums, dēļ tā, ka nav klāt olas, nesatur sevi tik labi kopā kā, piemēram, maize, taču ir veselīgs un garsīgs un lieliski garšo pasniegts kopā ar, piemēram, sagrieztu papriku vai kādiem salātiņiem!
Uzturvērtība uz 100 gramiem:
120 kcal, OB-7,2, OH-20, TK-1