Brokoļu biezzupa, izmantojot tikai 4 sastāvdaļas – vienkārša, izdevīga, diētiska un vitamīniem bagāta.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
2 ne pārak lieli brokoļi (man bija ap 550 g)
1 bundžiņa baltās pupiņas (es izmantoju Rimi, I love eco)
Garšvielas “Anniņa” zupai
Rauga pārslas vai ekstrakts (burciņā)
Citas garšvielas pēc izvēles – sāls, pipari, čili
Pagatavošanas gaita:
Ielej katliņā apmēram 1 litru ūdeni un vāra brokoļus. Karstā ūdenī pievieno “Anniņa” garšvielas un pavāra, kamēr brokoļi mīksti. Noskalo baltās pupiņas no liekā šķidruma un pievieno brokoļiem. Pievieno rauga ekstraktu (apmēram 1 tējk., jo tas ir ļoti stiprs) vai arī kādas 3 ēdamkarotes rauga pārslas. Ja nepieciešams, pievienojam sāli, piparus pēc garšas. Es papildus pievienoju arī čili pārslas, jo patīk ass.
Liekam katliņu uz dēlīti (jo karsts), sablenderējam un biezzupa gatava.
! Lieliska biezzupa maziem bērniem – līdzīgi kā biezenīši, mazulis uzņems daudz derīgu vitamīnu un minerālvielas (A, B, C (C vitamīns viss neizvārās, daļa paliek), kalcijs, magnijs, dzelzs).
! Brokoļu biezzupu var pārsvērst krēmzupā vēl papildus pievienojot 1 bundžiņu kokosriekstu pienu – biezzupa kļūs šķidrāka un garša būs maigāka, krēmīgāka, taču – zupa uzreiz saturēs vairāk kalorijas!