Brokastu rīsu putra enerģijai

brunie-risi-putraBrokastu rīsu putra enerģijai, pagatavota iepriekšējā vakarā būs īsts laika ietaupījums aizņemtajiem cilvēkiem no rīta. Izņemam ārā no ledusskapja un ēdam!

Brokastu rīsu putrai iesaku izvelēties brūnos rīsus.
Īsumā par to, kāpēc izvēlēties brūnos, nevis baltos rīsus:

  • brūnie rīsi ir mazāk apstrādāti;
  • brūnajiem rīsiem ir zemāks GI (glikemiskais indekss)
  • brūnie rīsi ir bagātāki uzturvērtības ziņā (ja baltajos rīsos ir tikai 8% magnijs 100 gramos, tad brūnajies – 46%, tapat arī selēns, fosfors, cinks – krietni vairāk nekā baltajos rīsos)
    Es uzreiz pagatavoju 2 porcijas – varam sadalīt 2 daļās un ēst vai nu divus rītus pēc kārtas vai arī ēst to, piemēram, vēlreiz pēc treniņa enerģijas atjaunošanai.

Sastāvdaļas (2 porcijām):

70 g brūnie rīsi
50 g dateles
1 ēd.k. čia sēklas
1 banāns
100 ml auzu piens

Pagatavošana:

Uzvāram brūnos rīsus – aptuveni 25-30 min ūdenī. Jāseko līdz, lai ūdens neizvārās – par cik brūnie rīsi pēc struktūras ir cietāki, tad tie jāvāra ilgāk. Kad rīsi praktiski gatavi, sagriežam gabaliņos dateles un liekam klāt rīsiem – mazliet vēl pavāram un pēc brīža liekam katliņu malā, lai atdziest. Pēc struktūras visam būtu jāizskatās kā putrai, bet ūdens nedrīkst būt par daudz. Es vārīšanas procesā ik pa laikam rīsiem pielēju klāt verdošu ūdeni.

Kad viss ir atdzisis, pielejam klāt auzu pienu, pievienojam čia sēklas un sagrieztu banānu. Samaisām un visu masu nosveram bļodā – atceramies, cik ir kopējais daudzums, lai no rīta varētu ēst precīzi pusi no visa sagatavotā. Liekam ledusskapī un gaidām rītu, kad varēs šo pagatavoto rīsu putru pagaršot brokastīs! 🙂

Uzturvērtība 1 porcijai:
293 kcal, OB – 5.7, OH – 64, TK – 2.8

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.