Biešu čatnijs ar āboliem

Biešu čatnijs ar āboliem- īsts sezonas gardums uzkodām. Lieliski papildinās ēdienkarti. Augu bāzes recepte bez pievienota cukura. To ieteicams baudīt ar tofu, pupiņām vai vienkārsi tāpat – uz graudu maizītes.

Rudens sezona tūlīt būs klāt un daudzus jau priecē dārzu un lauku labumi – zaļumi, sakņaugi, āboli un vēl…Un šoreiz viena lieliska recepte, kur izlietot ābolus un bietes!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

3 gab. lielas bietes (nomizotas bietes man sanāca 800 g)

1 l ūdens

2 gab. sarkanie sīpoli

3 gab. palieli āboli (nomizoti man sanāca ap 600 g)

150 ml balzametiķis

1 tējk. svaigs ingvers (rīvēts)

70 g rozīnes

100 g kļavu sīrups (var arī medu – tie, kuri lieto)

1 ēd.k. sinepju graudi

1/2 tējk. kumīns (Romiešu ķimenes)

Sāls, pipari – ja nepieciešams – pēc garšas

Pagatavošanas gaita:

Sākumā nomizojam bietes un sagriežam kubiciņos – liekam katlā ar pielietu ūdeni vārīties. Bietes jāvāra – kamēr gatavas – sanāk nedaudz zem stundas, varbūt mazāk (laiku neuzņēmu). Kamēr vārās bietes, tikmēr sagatavojam pārējās sastāvdaļas – nomizojam ābolus un sīpolus, sagriežam kubiciņos, sarīvējam ingveru un kad bietes jau ir gatavas, tad pievienojam katlā visas pārejās sastāvdaļas, ieskaitot balzametiķi. Pavāram, kamēr āboli sāk izšķīst un principā viss ir sajaucams vienā masā. Ļaujam nedaudz atdzist un sastampājam visu ar kartupeļu stampu. Masai jābūt nedaudz ar struktūru, pavisam kopā blenderēt nevajag.

Lai labi garšo!

Uzturvērtība:

100 g gatavā biešu čatnija satur – 

tikai 41 kcal, OB – 0.6 g, OH – 10 g un TK – 0

Recepte ņemta no abbeyskitchen.com

 

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.