Baltās pupiņas ar hurmu – šoreiz pupiņas saldajā versijā. Šīs sezonas top auglis – hurma. Izlēmu pagatavot dažādas ēdienu versijas, izmantojot šo augli un tapēc beidzamās receptes tieši par godu hurmai.
Baltās pupiņas noteikti jāņem sausā veidā, nevis tās, kuras ir bundžās. Pirmkārt, konservu budžu sieniņas mēdz pārklāt ar vielu, kas satur bisfenolu A, kas savukārt var atstāt negatīvu ietekmi uz mūsu veselību. Otrkārt, tas pat būtu mazakais šajā gadījumā, bet tomēr – konservu bundžās pupiņām papildus tiek pievienots sāls un par cik šī ir saldā recepte, tad sāls nebūs vajadzīgs.
Lūk, recepte!
Sastāvdaļas 2 porcijām:
100 g (sausā veidā) baltās pupiņas
1 paliela (aptuveni 250 g) gatava hurma
20 g rozīnes
šķipsniņa kanēlis
Pagatavošana:
Vislabāk iepriekšējā vakarā uzvārīt pupiņas un atstāt tajā pašā ūdenī uz nakti. Ja ūdens ir pārāk daudz, tad nolejam nost, bet mazliet to var atstāt. Nomizojam hurmu un sagriežam nelielos gabaliņos, liekam klāt pupiņām un sablenderējam. Tad iejaucam rozīnes un sadalam 2 porcijās. Katru porciju varam pārkaisīt ar kanēli. Tas arī viss!
Šīs būs enerģiju sniedzošas brokastis, tāpat arī laba izvēle maltītei pēc treniņa, jo satur gan ogļhidrātus, gan olbaltumvielas. Klāt mēs vienmēr varam likt, ko paši vēlamies – saulespuķu sēkliņas, riekstus, žāvētus vai svaigus augļus, saldētas vai svaigas ogas! Viss – pēc sirds patikas un iespējām!
Uzturvērtība 1 porcijai:
284 kcal, OB – 12.7 g, OH – 61.3 g, TK – 0.7 g