auzu_cepumi_veganie

Auzu pārslu cepumi ar dzērvenēm

Ļoti viegli pagatavojami tikai 20 minūtēs – gards našķis visai ģimenei! Auzu pārslu cepumi ar dzērvenēm – tikai 5 sastāvdaļas!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

150 g žāvētas dzērvenes (bet var arī dateles vai citus žāvētos augļus)

2 ēd.k. zemesriekstu sviests (vai samalti zemesrieksti arī derēs)

1 banāns

200 g auzu pārslas + 100 g samaltas auzu pārslas

20 g linsēklas (arī samaltas)

Pagatavošanas gaita:

Aplejam dzērvenes ar vārošu ūdeni un ļaujam uz brīdi pastāvēt, lai paliek mīkstas (un arī noskalojas liekais cukurs). Pēc tam nolejam lieko ūdeni nost. Ja izmantojam dateles un ja tās jau ir mīkstas, tad tās ar ūdeni apliet nevajag. Tad dzērvenes kopā ar banānu un zemesriekstu sviestu ievietojam food procesorā (ēdienu smalcinātājā) vai jaudīgā blenderī un sablenderējam. Pievienojam auzu pārslu miltus – 100g (jau iepriekš samaltas auzu pārslas) un vēlreiz sablenderējam. Gatavo masu sajaucam ar auzu pārslām – 200 g. No izveidotās masas veidojam cepumus (apmēram ap 40 g viens cepums) – man sanāca 17 gab.

Cepam uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 15-20 min. (jāskatās, lai nepiedeg). Atdzesējam un gatavs!

Uzturvērtība:

38 g – 1 cepums- 114 kcal, OB- 3.7 g, OH-19 g, TK- 2.9 g