Kaņepju proteīna batoniņi

20150430_113349Kaņepju proteīna batoniņi mazliet savādākā izpildījumā kā iepriekš. Pietiekami kalorizēti, lai sniegtu daudz enerģiju vairāku stundu garumā, un satur arī salīdzinoši daudz olbaltumvielas, kas nāk no kaņepju proteīna un pamatā auzu pārslām.

Ļoti laba izvēlē izbraukumiem vai arī, ja ilgaku laiku jāpavada bez ēdiena, viegli paņemt līdz somiņā un uzkost, kad kārojas kas salds. Bērniem arī garšos! 🙂

.

Sastāvdaļas:

100 g diedzēti kviešu graudi (tiek pārdoti paciņās)

20 g godži ogas, žāvētas

200 g auzu pārslas

10 g čia sēklas

30 g rozīnes

300 ml ekoloģisks sojas piens

60 g zemesriekstu sviests (bez hidrogenētajiem taukiem un palmu eļļas)

20 g stēvija

50 g kaņepju proteīns

Kviešu graudus, auzu pārslas un godži ogas samaļ kafijas dzirnaviņās. Vispirms graudus, žāvētās ogas atsevišķi. Samaltajām pārslām lej virsū sojas pienu, jauc klāt visas pārējās sastāvdaļas un maisa. Rozīnes un čia sēkliņas nemaļ. Izveidosies bieza, knapi samaisāma masa, kuru klāsim uz cepamā papīra taisnstūrveida formā, mēģinām sapresēt vienādu. Varam likt cepties uz 15 minūtēm, varam arī necept, bet likt ledusskapī. Es izvēlējos cept, pēc tam atdzesēt un sagriezt mazos gabaliņos.

Kaņepju proteīna batoniņi gatavi! loti saldi gan nesanāk, tāpēc, ja tiešām kārojas ko saldu liekam vai nu vairāk stēviju vai arī vienkārši medu.

Uzturvērtība 100 gramos:

247 kcal, OB-15, OH-30, TK-8.6

Lai labi garšo!

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.