Kraukšķīgi griķu miltu-kukurūzas mafini

Kraukšķīgi griķu miltu-kukurūzas mafini – ātri un viegli pagatavojami, bagāti ar ogļhidrātiem un rada ilgstošu sāta sajūtu. Kraukšķīgumu dos kukurūzas putraimi, bet saldumu – sojas piens ar vaniļu un rozīnes.

Nepieciešamās sastāvdaļas 14 nelieliem mafiniem:

100 g griķu milti

100 g kukurūzas putraimi

100 g pilngraudu auzu milti

300 ml sojas piens ar vaniļu

1 tēj.k soda

1 tējk. cepamais pulveris

60 g rozīnes (taču var jebkurus citus žāvētos augļus)

2 ēd.k. ābolu etiķis

1 gab. mizots ābols (apm.150g)

Pagatavošanas gaita:

Sajauc visas sausās sastāvdaļas atsevišķi – es griķu un auzu miltus taisīju pati, taču var izmantot arī veikalā jau gatavos. Es tos samalu kafijas dzirnaviņās līdz miltu konsistencei. Atsevišķā bļodiņā liek ābolu etiķi, mizotu un sagrieztu ābolu un lej sojas pienu. Visu sablenderē un tad šo šķidrumu lej klāt sausajai masai – visu vienmērīgi samaisa, tad pievieno rozīnes un atstāj uz brīdi ievilkties (sagatavoties cepšanai).

Liek uzkarsēties cepeškrāsni līdz 180 grādiem un pilda masu mafinu formiņās. Es formiņas nepildīju līdz pašām maliņām, tāpēc man sanāca 14 gab.mafini. Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30 min. Galarezultātā mafini būs kraukšķīgi no ārpuses, ja tiks pacepti kādu minūti ilgāk – to kraukšķīgumu dod kukurūzas putraimi.

Uzturvērtība 1 mafinam:

107 kcal OB – 3.2 g, OH – 19.4 g, TK – 1.2 g

 

 

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.