Sāļais, zaļais tofu “biezpiens”

Sāļais, zaļais tofu “biezpiens” – gards variants brokastīm vai uzkodai kopā ar rupjmaizi vai galetēm. Daudz vitamīni un minerālvielas! Lielisks veids kā uzturā iekļaut spinātus, jo tie ir šī “biezpiena” sastāvā!

Šo vienkāršo tofu “biezpienu” patiešām ir arī vienkārši pagatavot!

Nepieciešamās sastāvdaļas 1 porcijai:

100 g tofu (izmantoju tofu vici)

100 ml sojas piens bez cukura, nesaldināts

2 saujas jeb 20 g spināti

15 g saulespuķu sēkliņas

citronpipari – pēc garšas

Pagatavošanas gaita:

Sākumā sadrupina tofu dziļākā bļodā pielej sojas pienu un pieliek spinātus – visu sablenderē – es izmantoju rokas blenderi jo masa nesanāks šķidra, tā būs pabieza, līdz ar to – ar rokas blenderi darboties būs ērtāk. Jāizveidojas biezpienveidīgai masai. Kad masa gatava, pievieno saulespuķu sēkliņas un citronpiparus – ja patīk asāks, pievienojam vairāk. Bez citronpipariem garša būs tāda pliekana un tie ir šīs receptes “odziņa”. Masa iznāks sulīgi zaļā krāsā un to var smērēt gan uz rudzu rupjmaizes šķēles gan ēst kopā ar galetēm. Ļoti gardi un veselīgi!

Uzturvērtība šai porcijai:

256 kcal, OB – 18 g, OH – 12 g, TK – 16 g

Vitamīni: lielākā daļa B grupas vitamīni, vitamīns A un K (ar šo porciju nodrošināsiet sevi ar 100% nepieciešamo ikdienas A un K vitamīna devu) vitamīni E un C u.c. mazākā devā.

Minerālvielas: porcijā ir no 15 līdz pat 70% no ikdienā nepieciešamās šo minerālvielu devas – kalcijs, varš, magnijs, mangāns, dzelzs, fosfors, selēns, cinks u.c. minerālvielas mazākās devās.

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.