Tiem, kuriem garšo saldumi, zina, cik grūti ir dzīvot tos neēdot. Kaņepju proteīna pankūkas ir lielisks “saldumu aizvietotājs”.
Viss jau būtu labi, ja pietiekami sportojam un patērējam uzņemtos ogļhidrātus, taču daudzi, kas sporto ļoti seko līdz arī tam, lai gandrīz katrā ēdienreizē uzņemtu arī pietiekamu daudzumu proteīnu (olbaltumvielas).
Tad nu lūk, piedāvājam lielisku kaņepju proteīna pankūku recepti, kas ideāli aizvietos saldumus un tajā pašā laikā ir ar augstu olbaltumvielu saturu.
.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Mērtrauks ar ml iedaļām
Ideāli, ja ir elektroniskie virtuves svari
30 ml kartupeļu ciete
30 ml kakao (bez cukura)
30 g kaņepju proteīns (var izmantot arī citu proteīna pulveri)
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. vaniļas ekstrakts
6 g stēvija (apmēram 1 tējk.)
1 ola
1 tējk. kokosa eļļa
60 ml (vai arī mazliet vairāk) kokosa piens (der arī jebkurš cits piens – govs piens, mandeļu, auzu piens u.c.)
Šķipsniņa kanēlis
Sastāvdaļas mērcei
1 banāns
1 ābols
Pagatavošanas gaita
Samaisām visas sausās sastāvdaļas, tad iemaisām olu un lejam klāt pienu. Skatāmies, vai piens ir pietiekami pieliets, lai masa būtu vidēji šķidra. Atstājam uzbriest uz 5 min.
Ja ir kvalitatīva panna, tad eļļa faktiski nav nepieciešama. Var uzpilināt pāris pilienus kokosa eļļu, ja ir vēlēšanās.
Mērci pagatavo pavisam vienkārši – nomizo ābolu un sablenderē kopā ar banānu. Kad pankūkas gatavas, pārlej tās ar mērcīti un pasniedz.
No iegūtās mīklas sanāks aptuveni 6-8 vidēja izmēra kaņepju proteīna pankūkas. Nenobīsties no rezultāta, jo pankūciņas būs tumši brūnā krāsā!
Lai labi garšo!