Aukstā vegānā biešu zupa bez kefīra ir pavisam vienkārši pagatavojama, izmantojot sojas bezpiedevu jogurtu. Garša precīzi tāda pati kā aukstai zupai ar kefīru, ja ne vēl labāka. Ar pavisam maz sastāvdaļām un zemu uzturvērtību. Ideāls vasaras ēdiens – pusdienās, vakariņās vai jebkurā citā ēdienreizē! 🙂
Sastāvdaļas:
300 g gurķi
200 g redīsi
750 ml sojas jogurts (es ņēmu Provamel Natural dzeramo jogurtu tieši)
1 burciņa bietes ar ķimenēm (Spilva)
aptuveni 4 glāzes ūdens
lociņi
dillītes
Pagatavošana:
Lielā katlā lejam jogurtu, pievienojam bietes ar visu šķidrumu. Sarīvējam gurķus, redīsus, sagriežam lociņus un dillītes – beram visu katlā. Maisot pievienojam ūdeni, līdz kamēr izveidojas zupas konsistence. Paši varat izvēlēties, cik biezu zupu vēlaties, bet es uzturvērtību sarēķināju tieši ņemot 4 glāzes ūdens. Jo šķidrāka zupa – jo zemāka uzturvērtība (loģiski!). Sāli pievienojam pēc vajadzības, bet tā kā bietēm jau sāls ir klāt, tad to prakstiski nevajag.
Uzturvērtība 1 zupas porcijai 300 g:
72 kcal, OB- 5.2 g, OH-8 g, TK-2 g
! Vēl kāda ideja, ko pagatavot no divām sastāvdaļām – bietes ar ķimenēm sajaukt kopā ar šo bezpiedevu sojas jogurtu un sanāks biesu salāti, kas būs piedeva kādam pamata ēdienam.