Veselīgie Ziemassvētku cepumi

ziemassvetku-cepumiVeselīgie Ziemassvētku cepumi – nav 100% vegāna recepte, jo to sastāvā ir medus, taču ja to neņemam vērā, tad cepumi ir ļoti garšīgi un salīdzinoši ar citiem – veselīgi.

Mīklas sastāvā nav ne olas, ne sviests, ne kviešu milti. Noteikti iesaku izmēģināt un bērniem arī garšos! 🙂

No sekojošām sastāvdaļām tiks izveidota mīkla – 1 kg 200 grami (aptuveni)

Sastāvdaļas:

4 glāzes rīsu milti

2 glāzes samaltas pilngraudu auzu pārslas (var arī auzu miltus)

1/4 tējk. soda

1/4 tējk.samalti melnie pipari

1 glāze brūnais cukurs

1 tējk. ceilonas kanēlis

1 glāze (nepilna) kokosriekstu eļļa

3 ēd.k. medus (100% vegāniem derēs jebkurš saldā tipa sīrups – agaves, kļavu)

1 banāns

2 ēd.k. čia sēklas

1 glāze ūdens

Pagatavošanas gaita:

Sajaucam bļodā visas sausās sastāvdaļas (izņemot cukuru) – rīsu, auzu miltus (ja nav milti, tad auzu pārslas samaļam kafijas dzirnaviņās), piejaucam klāt sodu, piparus un kanēli. Izkausējam kokosriekstu eļļu nelielā temperatūrā, pievienojam medu (vai sīrupu) un brūno cukuru, liekam klāt banānu un sablenderējam – var tajā pašā katliņā, kur izkausētā eļļa. Jaucam klāt sausajām sastāvdaļām. Tad atsevišķā glāzē  ar ūdeni sajaucam čia sēklas un atstājam uz 2 min. Izveidojušos masu jaucam klāt visam pārējam. Mīcām mīklu līdz visas sastāvdaļas pilnībā sajaukušās – atsājam uz kādām 20 – 30 min. Pēc būtības, rullējot mīklu un spiežot formiņas mīklai nevajadzētu lipt klāt ne pie ruļļa, ne dēlīša – ja nu tas notiek, tad pieberam mazliet rīsu miltus. Izrullējam mīklu pa gabaliņiem un veidojam tādas formas, kādas vēlamies – ļaujamies fantāzijai, iepriecinam bērnus un viesus! 🙂

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.