Ziedkāpostu – turku zirņu karijs

Ziedkāpostu – turku zirņu karijs – bagātīgs olbaltumvielu ēdiens, jo sastāvā ir diva veida pākšaugi – zaļie zirnīši un turku zirņi. Būs sildoša izvēle rudens dienā, kuru var droši papildināt arī ar sildošām garšvielām – čili pipariem, ja ir tāda vēlme.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

250 ml ūdens

1 vid.izm.sīpols

2 ķiploka daiviņas

1 tējk.un 1/2 karija pulveris

1 paliela ziedkāposta galviņa (var ņemt arī saldēto)

200 g zaļie zirnīši (var būt saldētie)

400 g tomāti savā sulā

250 ml sojas piens (nesaldināts)

3 ēd.k. rauga pārslas

1/2 tējk. kūpināta paprika

230 g turku zirņi (es ņēmu I love eco, Rimi)

Sāls pēc garšas, ja nepieciešams (es taisīju bez)

Pagatavošanas gaita:

Katlā ielejam 250 ml ūdeni, pievienojam sagrieztu sīpolu un sagrieztas ķiploku daiviņas. Pievienojam karija pulveri un ziedkāpostu, kas sadalīts pavisam nelielās rozetēs. Tad uzreiz pievienojam zaļos zirnīšus, kūpināto papriku un tomātus savā sulā. Ja tomāti ir gabalos, tad sagriežam tos smalkāk. Pēc maza brītiņa lejam klāt sojas pienu un vēl pēc brīža pievienojam turku zirņus. Par cik turku zirņi jau ir gatavi, tad tie jāliek beidzamie. Ja turku zirņus izvelamies pašas vārīt, tad tas jāizdara kādu laiku iepriekš (mērcēšana, vārīšana). Pavāram katlu kādas 10 minūtes ik pa laikam apmaisot. Droši var atstāt uz kādu brīdi visu ievilkties un pēc laiciņa servēt.

Šis sautējums var tikt izmantots arī kā mērce, papildinājums tādiem ēdieniem kā pilngraudu makaroni, rīsi. Sastāvdaļas, kad viss pagatavots var sablenderēt un masa kļūs par veselīgu dārzeņu mērci. Labu apetīti!

No pagatavotā daudzuma sanāks apmēram 4-5 porcijas. Var būt arī mazākas porcijas un sanākt vairāk, ja klāt ēdam rīsus vai kādu citu piedevu.

Tātad 1 porcija būs apm. 400g un uzturvērtība 1 porcijai sanāks šāda:

Uzturvērtība 1 porcijai:

216 kcal, OB – 9.7 g, OH – 17 g, TK – 2.5 g

Sastāvā B grupas vitamīni, vitamīns A, K, C, minerālvielas – varš, mangāns, fosfors, kālijs, cinks, kalcijs.

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.