Vienkārša ķirbju krēmzupa

Vienkārša ķirbju krēmzupa ar ķirbju un sezama sēkliņām. Tās pagatavošanai nav vajadzīgas neskaitāmas sastāvdaļas.

Pamatā – ķirbis, sīpoli, turku zirņi un kokosriekstu piens plus garšvielas. Un zupa var būt arī sildoša, ja pievieno klāt nedaudz svaiga vai malta čili.

Pirmo reizi pamēģināju ķirbja zupai pievienot turku zirņus, tādējādi iegūstot lielāku olbaltumvielu procentu no šī ēdiena, izrādās – tos pat nevar zupā manīt, bet sanāca garšīgi!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1200 g ķirbis (nosvēru jau mizotu) – pēc izmēra tas būtu aptuveni kā 1/2 no neliela ķirbja

2 vidēja izmēra sīpoli (ap 200 g)

2 ķiploka daiviņas

1 paciņa turku zirņi (es ņēmu I love eco, zirņu svars – 230 g)

1 bundžiņa kokosriekstu piens (šoreiz ņēmu Fudo 400 ml)

1/3 tējk. turmerika pulveris

sāls, pipari – pēc nepieciešamības

čili pulveris vai svaigs čili – pēc izvēles

Pagatavošanas gaita:

Ķirbi sagriež kubiciņos, arī sīpolu sagriež ne pārak smalkās daļās un liek vārīties katlā. Ūdens principā ir tik daudz, cik pārsedz visus ķirbjus. Pēc kāda laiciņa pievienojam ķiplokus – sākumā tos nomizo un saspiež, lai izdalās ēteriskā eļļa, tad sagriež 4 daļās un pievieno klāt katlā. Kad ķirbis un sīpoli ir gatavi, pievienojam garšvielas – turmeriku, čili, sāli un piparus, ja ir tāda vēlme, var pielikt arī Anniņas garšvielas. Tad pievienojam turku zirņus (bet iepriekš kārtīgi noskalojam un nolejam lieko šķidrumu) un kokosriekstu pienu. Vēl nedaudz pavāram – kādas 5 min un tad visu zupu sablenderējam.

Pirms pasniegšanas pārkaisām ar grauzdētām ķirbju un sezama sēkliņām!

Uzturvērtība:

1 porcija (300 g) satur 117 kcal, OB – 4.8 g, OH – 18 g, TK – 6.6

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.