Vegānās dateļu bumbiņas – vienkārša, bet patiesi garda, vegāna saldumu recepte no uztura speciālistes Viānas Kuļšas.
Tā kā daudziem no mums garšo saldumi, es arī neesmu izņēmums. Tāpēc nolēmu padalīties ar vienkāršu, bet patiesi gardu un vegānu saldumu recepti. Gatavojot pašam mājās, tu vari būt pārliecināts par sastāvu.
Sastāvdaļas:
90g dateles ( es iegādājos tirgū „Baron”dateles, ļoti svaigas un sulīgas)
30g kokosriekstu sviests („Rapunzel”, bet var arī citu)
16g karobas pulveris
Bio kokosriekstu skaidiņas
.
Pagatavošana:
Pagatavošana pavisam vienkārša, bet laikietilpīga. Sākumā dateles nomazgājam, un attīrām no kauliņa. Tad liekam ēdiena smalcinātājā un sasmalcinām viendabīgā masā, ik pa laikam klāt liekot kokosriekstu sviestu, jo savādāk dateļu masa saķep un nav iespējams sasmalcināt. Pašās beigās pie visas masas pievienojam karobas pulveri. Papildus saldumam nav nepieciešams neko pievienot, jo dateles pašas par sevi ir saldas. Tad šo masu liekam trauciņā un ievietojam saldētavā aptuveni uz 15 minūtēm, lai sacietē nedaudz. Izņemot no saldētavas, no masas veidojam bumbiņas un apviļājam kokosriekstu skaidiņās. Fantastiski garšīga un veselīga recepte
Uzturvērtība: 1 bumbiņa aptuveni 18g -78,7 kcal ; OH 11,7g ; olb. 0,7g ; tauki 3,2g