Vegānais siers

veganssiersVegānais siers pamatā sastāv no indijas riekstiem un ir pagatavojams pavisam vienkārši – internetā atrodamas daudz un dažādas vegāno sieru receptes. Šoreiz par pamatu ņēmu indijas riekstus. Varam to saukt arī par vegāno indijas riekstu sieru 🙂

Sastāvdaļas:

200 g indijas rieksti

2 ēd.k.rauga pārslas

2 ķiploka daiviņas

2/4 tējkarote himalaju sāls

1/4 tējkarote samalts ingvera pulveris (vislabāk iegādāties eko veikaliņos, jo aromāts un stiprums būs nesalīdzināms ar parasto ingveru paciņās)

Pagatavošana:

Indijas riekstus izmērcē ūdenī vismaz 5-6 stundas. Pēc tam nokāš un ber riekstus smalcinātājā / blenderī / ēdienu procesētājā, kas nu kuram mājās ir.

indijas-rieksti

Pieberam klāt rauga pārslas un sāli. Nomizojam ķiploka daiviņas  – visvienkāršāk, saplacinām tās, tad miziņa viegli nonāks nost un ķiploks izdalīs ēterisko eļļu. Sagriežam kādās četrās daļās un beram klāt smalcinātājā. Tagad visu smalcinām, līdz rieksti ir sasmalcinājušies līdz drupaču konsistencei – pārāk ilgi nedrīkst smalcināt, lai neizveidojas outra, bet gan minētās sastāvdaļas kopā veido tādu kā parmezāna struktūras drupināto sieru. Un gatavs!

Man sanāca ar otro piegājienu, jo pirmajā pārāk ilgi smalcināju, tāpēc to mirkli nepalaižiet garām! 🙂

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.