Valriekstu – bumbieru kūka

20160103_121322-01Valriekstu – bumbieru kūka ar dzērvenēm būs lielisks saldais galdā likšanai ciemiņiem – nekad neviens nepateiks, ka šī kūka ir vegāna, jo pēc garšas lieliska un veselīga!

Pēc pārbaudītas metodes varu teikt, ka kūka visgaršīgākā ir tieši nākamajā dienā pēc pagatavošanas, izņemot no ledusskapja.

Vēlējos pateikt lielu paldies portālam Slowyogalife.com (un autorei Kristinei Somerei), no kurienes ņēmu par paraugu šīs kūkas recepti. Man ir pavisam minimālas izmaiņas receptē, te būs:

Sastāvdaļas:

Kūkas pamats:

180 g auzu pārslas

60 ml kokosriekstu eļļa

60 ml agaves sīrups

šķipsniņa Himalaju sāls

Pildījums:

100 ml agaves sīrups

2 ēdamkarotes zemesriekstu sviests

1 ēdamkarote vaniļas ekstrakts (organic)

1 tējkarote kanēlis

1 tējkarote cepamais pulveris

200 g valrieksti

150 g svaigas dzērvenes

3 vidēja izmēra bumbieri

Pagatavošanas gaita:

Auzu pārslaas tiek samaltas līdz miltiem (var izmantot kafijas dzirnaviņas), pievienojam sāli, kokosriekstu eļļu un agaves sīrupu. Droši maisām līdz izveidojas mīklas pikucis un varam turpināt samaisīt to ar rokām, vismaz es tā darīju. Šo masu izklājam cepamajā formā (es ņēmu apaļo formu, 24 cm diametrā), kura iepriekš ieziesta ar kokosriekstu eļļu – pavisam nedaudz. Masu izklajam vienmērīgi un tā, lai izveidotos arī nelielas maliņas. Liekam formu uzsildītā cepeškrāsnī (180 grādos) un cepam vidēji 10 minūtes.

Kamēr cepas kūkas pamats, gatavojam pildījumu. Nomizojam bumbierus un tad tos kopā ar valriekstiem, agaves sīrupu, zemesriekstu sviestu, vaniļas ekstraktu, kanēli un cepamo pulveri liekam ēdiena smalcinātājā (food procesorā) vai spēcīgā blenderī un smalcinām līdz izveidojas tāda masa, lai valrieksti būtu pavisam nelielos gabaliņos, bet ne kā mīkla.

Ņemam ārā kūkas pamatu un atdzesējam. Tad kūkas pamatu pildām ar pagatavoto pildījumu un dzērvenes uzberam pa virsu – tā, lai tās nesaspiežas, varam ar pirkstu iebakstīt mīklā. Varam uz kūkas uzlikt dažus valriekstus, lai skaistāk izskatās. Liekam cepties uz kādām 30 minūtēm 180 grādos. Labu apetīti! 🙂

Comments 4

  1. Inga
    08/01/2016

    Iesakiet, kur pirkāt vaniļas ekstraktu. Tas ir šķidrā veidā, cik noprotu?

    1. Sintija Katkeviča
      09/01/2016

      Pati lielu daļu organic produktus iegādājos Buy Whole Foods Online veikalā, arī šo vaniļas ekstraktu 🙂

  2. Gunta
    07/02/2016

    paldies, vakar uzcepu, sanāca ļoti garšīga un šodien tiešām garšo vēl labāk 🙂

    1. Sintija Katkeviča
      07/02/2016

      Nu re! Man prieks! 🙂

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.