Valriekstu – bumbieru kūka ar dzērvenēm būs lielisks saldais galdā likšanai ciemiņiem – nekad neviens nepateiks, ka šī kūka ir vegāna, jo pēc garšas lieliska un veselīga!
Pēc pārbaudītas metodes varu teikt, ka kūka visgaršīgākā ir tieši nākamajā dienā pēc pagatavošanas, izņemot no ledusskapja.
Vēlējos pateikt lielu paldies portālam Slowyogalife.com (un autorei Kristinei Somerei), no kurienes ņēmu par paraugu šīs kūkas recepti. Man ir pavisam minimālas izmaiņas receptē, te būs:
Sastāvdaļas:
Kūkas pamats:
180 g auzu pārslas
60 ml kokosriekstu eļļa
60 ml agaves sīrups
šķipsniņa Himalaju sāls
Pildījums:
100 ml agaves sīrups
2 ēdamkarotes zemesriekstu sviests
1 ēdamkarote vaniļas ekstrakts (organic)
1 tējkarote kanēlis
1 tējkarote cepamais pulveris
200 g valrieksti
150 g svaigas dzērvenes
3 vidēja izmēra bumbieri
Pagatavošanas gaita:
Auzu pārslaas tiek samaltas līdz miltiem (var izmantot kafijas dzirnaviņas), pievienojam sāli, kokosriekstu eļļu un agaves sīrupu. Droši maisām līdz izveidojas mīklas pikucis un varam turpināt samaisīt to ar rokām, vismaz es tā darīju. Šo masu izklājam cepamajā formā (es ņēmu apaļo formu, 24 cm diametrā), kura iepriekš ieziesta ar kokosriekstu eļļu – pavisam nedaudz. Masu izklajam vienmērīgi un tā, lai izveidotos arī nelielas maliņas. Liekam formu uzsildītā cepeškrāsnī (180 grādos) un cepam vidēji 10 minūtes.
Kamēr cepas kūkas pamats, gatavojam pildījumu. Nomizojam bumbierus un tad tos kopā ar valriekstiem, agaves sīrupu, zemesriekstu sviestu, vaniļas ekstraktu, kanēli un cepamo pulveri liekam ēdiena smalcinātājā (food procesorā) vai spēcīgā blenderī un smalcinām līdz izveidojas tāda masa, lai valrieksti būtu pavisam nelielos gabaliņos, bet ne kā mīkla.
Ņemam ārā kūkas pamatu un atdzesējam. Tad kūkas pamatu pildām ar pagatavoto pildījumu un dzērvenes uzberam pa virsu – tā, lai tās nesaspiežas, varam ar pirkstu iebakstīt mīklā. Varam uz kūkas uzlikt dažus valriekstus, lai skaistāk izskatās. Liekam cepties uz kādām 30 minūtēm 180 grādos. Labu apetīti! 🙂
Iesakiet, kur pirkāt vaniļas ekstraktu. Tas ir šķidrā veidā, cik noprotu?
Pati lielu daļu organic produktus iegādājos Buy Whole Foods Online veikalā, arī šo vaniļas ekstraktu 🙂
paldies, vakar uzcepu, sanāca ļoti garšīga un šodien tiešām garšo vēl labāk 🙂
Nu re! Man prieks! 🙂