Turku zirņu pankūkas bez olām un piena. Visvienkāršākās pankūkas, kādas jebkad esmu gatavojusi! Tikai 4 sastāvdaļas un gatavs!
Turku zirņu milti ir ieteicami cilvēkiem, kuriem ir alerģija no glutēna, bet, protams, tikpat labi visiem, kuri vēlas kādas izmaiņas standarta ēdienkartē. Šodien pagatavoju šīs pankūkas, kuras var ēst gan kā pirmo – pamata ēdienu, gan arī kā saldo, vismaz es personīgi šīs pankūkas mēģināju dažādot un rezultātā ļoti labi garšoja.
Sastāvdaļas:
300 g turku zirņu milti
500 ml auzu piens
20 ml olīveļļa
cepamais pulveris, apm.1 ēdamkarote
Pagatavošanas gaita:
Cepamo pulveri samaisām ar turku zirņu miltiem, lejam klāt auzu pienu un pašās beigās olīveļļu. Samaisām un atstājam uzbriest apmēram 10-15 minūtes.
Uzsildām pannu, kura minimāli ieziesta ar extra virgin olīveļļu un liekam cepties pirmo pankūku, kas diametrā sanāk aptuveni 10 cm. Nesteidzamies ar apgriešanu uz otru pusi, jo pankūkai jābūt tādai, lai izskatītos jau gandrīz ēdama – bet skatāmies arī, lai tā nepiedegtu, līdz ar to cepam uz ļoti nelielas uguns (vai nelielā režīmā uz elektriskās plīts).
1. variants
Pasniedzam kopā ar salātiņiem, kuri pagatavoti no cherry tomātiem, cukini, papriku un saulēkaltētiem tomātiem extra virgin olīveļļā.
2. variants
Pasniedzam kopā banānu-medus mērcīti. Banānu sablenderējam ar medu un pārkaisām ar valriekstiem.
Uzturvērtība pankūkām bez piedevām (bez mērces un salātiem):
100 g – 170 kcal, OB-5.3, OH-22, TK-4.6