Tofu spinātu kultenis – veselīgais, veģetāro olbaltumvielu kultenis.
Tofu sieru gatavo no sojas pupiņām, tam nav izteiktas garšas, tāpēc tas ir lielisks papildinājums jebkuram ēdienam.
Pateicoties tofu siera zemajam kaloriju daudzumam, 100g tikai 76 kcal, to drīkst lietot pat pie stingrākās diētas.
Tas arī nesatur holesterīnu un tofu ir daudz vairāk kalcija un vitamīnu, salīdzinājumā ar govs pienu.
.
.
Sastāvdaļas:
1 tomāts
1 ķiploku daiviņa
30 g svaigi spinātu
120 g zīda tofu
½ tējk. Citrona sula
½ tējk. Sojas mērce ar pazeminātu sāls saturu
2 tējk. Olīveļļa vai sezama eļļa
Pagatavošana:
Pagatavošana pavisam vienkārša. Uzsilda pannu virs mērenas uguns. Pievieno eļļu, sakapātu tomātu un mazos gabaliņos sasmalcinātu ķiploku. Sautē pannā aptuveni 3 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. Tad pievieno spinātus, sojas mērci, citrona sulu un nelielos kubiņos sagrieztu tofu sieru. Pannai uzliek vāku un sautē, cep aptuveni 5-6 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. Lai labi garšo!
Uzturvērtība : 194 kcal, OB – 15 g, OH – 9 g, TK – 13 g
Sveika!
Kā ir ar to, ka soju neiesaka tomēr ēst? Vai ikdienā daudz lieto?
Liekas, ka ja nelietos soju uzturā, tad pietrūks OB, jo tajā tomēr ir ievērojams OB daudzums.
Sveika!
Viss atkarīgs no tā, cik daudz OB man uz konkrētu periodu nepieciešams – ja gatavojos sacensībām, tad OB vajag vairāk. Ikdienā sanāk lietot sojas produktus, bet ne katru dienu. Lai savāktu pietiekami daudz OB, uzturā lietoju kaņepju, rīsu, zirņu proteīnus, bet arī – ne katru dienu.
Galvenais ir skatīties, lai soja būtu ne- Ģmo, es parasti izvēlos 100% organic sojas produktus. Ja lieto soju savā uzturā, tad iesaku izvairīties no sojas produktiem, kas nebūs plant based food, piemēram, sojas cīsiņi, desiņas un tml.produktu. Tā vietā izvēlies tofu, sojas pupiņas.